VM slutrunde

Landstræner: Cornelius kan blive afgørende

Den store angriber er med ved VM, selv om han sent på sæsonen pådrog sig en fiberskade.

Andreas Cornelius (nr. 2 fra højre) kan få en vigtig rolle for Danmark, mener landstræner Åge Hareide. Foto: Tycho Gregers

Anapa

Mens andre spillere som Andreas Bjelland og Nicklas Bendtner i sidste øjeblik blev sorteret fra Danmarks VM-trup, da de ikke blev vurderet helt friske til at kunne spille efter skadesforløb, har der ikke været usikkerhedsmomenter i Andreas Cornelius’ tilfælde.

Den lange angriber fra Atalanta i den italienske serie A skal tilbage til februar for at finde sin sidste hele kamp for Atalanta. Derefter fik han forholdsvis lidt  spilletid i seks ud af Atalantas sidste kampe, inden han midt i maj fik en fiberskade i sit ene lår.

Men nu er han i Rusland, parat til at spille for landsholdet.

»Jeg var ikke bange for at gå glip af VM. Det var en fiberskade, og sådan en kan man godt nå komme sig over på en måned. Men jeg tænkte da over, om jeg kunne nå at komme med i truppen.  Det har været en kamp mod uret, men nu lykkedes det. Jeg har haft et fint forløb med genoptræning  i FC København og i DBU, og træneren har været tryg ved at udtage mig, selv om jeg ikke har spillet træningskampene. Planen blev lagt og godkendt af Åge Hareide ret tidligt,« siger Andreas Cornelius.

»Det er et par måneder siden, jeg har spillet, men de andre har også kun spillet træningskampe, siden sæsonen stoppede,« bemærker han.

Landstræner Åge Hareide har tidligere med held anvendt Andreas Cornelius som en form for kant-angriber.

»Andreas Cornelius kan blive en afgørende faktor for os. Det var han, da vi brugte ham som kantspiller mod Polen. Hvis vi skal bryde Peru ned, er han en vigtig faktor. Og han kan være med til at forandre kampen for os,« forklarer landstræneren inden lørdagens møde med Peru.

For den 25-årige angriber spiller det ingen rolle, hvor han bliver smidt ind på banen. Bare han kommer i kamp.

»Jeg kan spille på kanten og inde på midten. Selvfølgelig er jeg mest vant til at spille i midten. Men på landsholdet har det vist sig, at jeg har klaret den anden opgave fint. Især på den måde, vi spiller på. Jeg har frihed til at bevæge mig, når jeg spiller på kanten. Der er nærmest endnu mere frihed, når mit udgangspunkt er ude i siden. Jeg har ingen præferencer. Bare jeg er med på banen,« siger han.

I 23 kampe for Atalanta har Andreas Cornelius lavet tre mål i den forløbne sæson, hans første i serie A, og det har rakt til en udtagelse til VM.

»Mit personlige mål kommer lidt an på, hvilken rolle, jeg får tildelt. Det er jo ude af mine hænder. Men ellers er det at score nogle mål, være vigtig for holdet, komme ind og bidrage med mål og assists, gode præstationer. Jeg tager det lidt, som det kommer. Det er ikke sådan, jeg har en klar målsætning,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her