VM slutrunde

Spanien har fyret fodboldlandstræneren to døgn før første VM-kamp

Den spanske landstræner Julen Lopetegui er onsdag blevet fyret.

Julen Lopetegui var spansk landstræner i to år, inden han onsdag blev fyret. Foto: AP

Julen Lopetegui kommer ikke til at stå i spidsen for Spanien ved VM, der begynder i morgen.

Den 51-årige spanier er onsdag blevet fyret. Det oplyste det spanske fodboldforbund på et indkaldt pressemøde.

Årsagen til fyringen er forbundets utilfredshed med Lopetegui, der tirsdag blev præsenteret som ny cheftræner i Real Madrid efter slutrunden. Timingen af den ansættelse faldt ikke i god jord.

»Vi har besluttet at fyre landstræneren. Han har en stor ære i, hvad vi har opnået for at nå hertil, og vi må takke ham og ønske ham held og lykke,« siger Luis Rubiales, præsidenten for det spanske fodboldforbund, ifølge The Guardian.

Herefter understreger præsidenten, at man sent i forløbet fandt ud, at Lopetegui skiftede til Real Madrid.

»Der er en måde, man skal opføre sig på. Julen har arbejdet fantastisk med holdet, men vi kan ikke acceptere måden, som han har opført sig på i denne sag,« siger Luis Rubiales.

Fodboldlegender splittede om Brasiliens VM-chancer

Spanien spiller sin første VM-kamp om blot to døgn - et opgør mod Cristiano Ronaldos Portugal fredag aften. Det er endnu usikkert, hvem der skal være ny landstræner for det spanske hold.

»Vi arbejder på det, og når vi ved det, vil vi fortælle det. Jeg har talt med spillerne, og jeg kan garantere, at de vil gøre alt - sammen med den nye træner - for at føre holdet så langt som muligt. At vinde er vigtigt, at have den bedste træner er meget vigtigt, men at opføre sig ordentligt overskygger alt. Dette er måske hårdt nu, men i sidste ende vil det gøre os stærkere,« siger Luis Rubiales ifølge The Guardian.

Julen Lopetegui har tidligere trænet det portugisiske storhold FC Porto, inden han for to år siden overtog jobbet som landstræner. Her er det blevet til 20 kampe - uden nederlag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her