VM slutrunde

Her er alle de russiske VM-spillesteder

Vi har samlet de vigtigste fakta om alle VM-arenaer.

Når den 21. udgave af VM i fodbold næste sommer fløjtes i gang, kommer 12 stadions rundt om i Rusland, verdens største land, til at danne rammerne om fodboldfesten.

Fra det vestligste stadion i Kaliningrad til det østligste i Jekaterinburg er der knap 3.000 km, hvilket omtrent svarer til afstanden fra Danmark til Malaga i det sydlige Spanien.

Siden Rusland i starten af december 2010 blev udpeget som arrangør af VM-slutrunden, har opbygningen af nye stadioner og renovering af allerede eksisterende stadioner været i gang.

Åbnings- og finalekampen skal efter planen spilles på det største stadion i Rusland, Luzjniki Stadion, i hovedstaden, Moskva.

Stadionet er til daglig hjemmebane for de russiske klubber FC Torpedo Moskva og FC Spartak Moskva og har plads til 81.000 siddende tilskuere ifølge Fifa.

Luzjniki Stadion blev indviet i juli 1956, men har i forbindelse med det forestående VM gennemgået en større renovering, der har kostet i omegnen af 2,8 mia. kr.

Det mindste af de 12 stadioner, Kaliningrad Stadium, har til sammenligning plads til omkring 35.000 tilskuere. Der skal i gennemsnit spilles fem kampe på hvert stadion.

De seneste meldinger lyder, at udgifterne til VM for Rusland vil løbe op i omegnen af 11,8 mia. dollars ifølge webmediet espnfc.com. Det svarer til omkring 74 mia. kr.

I oktober blev det afsløret, at de 32 deltagende lande kæmper om en samlet præmiesum på 2,5 mia. kr. Eksempelvis kan vindernationen se frem til en præmiesum på 239 mio. kr., mens andenpladsen giver 176 mio. kr. og tredjepladsen 151 mio. kr.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her