Fodbold

Neymar kritiserer fodbold i 3,6 kilometers højde: »Det er umenneskeligt«

Det brasilianske landshold måtte efter kampen mod Bolivia inhalere ilt fra iltflasker.

Selv nogle af de største fodboldstjerner kan blive udfordret på fysikken i løbet af en fodboldkamp. Især når kampen spilles i 3.637 meters højde. 

Sådan var vilkårene for det brasilianske landshold, der fredag var på besøg i Bolivias hovedstad, La Paz, for at spille en VM-kvalifikationskamp.

Kampen blev spillet på verdens højeste beliggende fodboldstadion, Estadio Hernando Siles, hvor Bolivia spiller sine hjemmekampe.

Her kan det være særligt svært for spillere at trække vejret, hvis de ikke er vant til at befinde sig i lignende højder.

Netop det måtte verdensstjernen Neymar sammen med resten af det brasilianske landshold sande.

Den 25-årige angrebsspiller har efter kampen, der endte 0-0, kritiseret det at spille kampe i så høje højder.

»Umenneskeligt at spille fodbold i sådanne forhold. Banen, højden, bolden – alt er dårligt,« skrev Neymar bl.a. på sin Instagram-profil i forbindelse med offentliggørelsen af et billede, der viser, hvordan de brasilianske spiller efter kampen fik ilt fra store iltflasker.

Fredagens kvalifikationskamp var dog ikke vigtig for Neymar og det brasilianske landshold, da det allerede har kvalificeret sig til VM-slutrunden i Rusland til næste sommer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her