EM-succes kan trække flere penge til kvindefodbold

Det glæder DBU, at de danske fodboldkvinder klarer sig godt ved EM. Jo bedre de klarer sig, jo flere penge.

Artiklens øverste billede
DRESLING JENS

Torsdag aften spiller det danske kvindelandshold EM-semifinale, og fodboldkvindernes succes på banen vil også få betydning for økonomien uden for banen.

Pengene i kvindefodbold er langt færre end i herrefodbold, men medaljer ved EM kan sende økonomien i den rigtige retning.

Kommunikationsdirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jakob Høyer glæder sig over opmærksomheden omkring slutrunden.

- Hvis de kommer i en finale, håber vi, at der kan komme endnu større opbakning.

- På den måde kan der komme flere billetindtægter, tv-indtægter og sponsorer. Dermed kan der også komme flere penge, som vi kan dele med pigerne og investere i kvindefodbold, siger han.

Spillernes løn ved EM-slutrunden afhænger af, hvor langt de kommer.

Spillerne får ikke egentlig løn for at være udtaget til slutrunden, men de får 2.571 kroner per kamp, som de har været med til i kvalifikationen.

Da kvinderne kvalificerede sig fra den indledende runde fik de 25.709 kroner, og da de vandt over tyskerne, blev der lagt yderligere 20.567 kroner til, oplyser Spillerforeningen.

Når holdet til finalen, skal der lægges 35.993 kroner oveni. Hiver de også guldet hjem, får de yderligere 51.418 kroner. I alt kan de dermed samle bonusser på lidt over 133.000 kroner.

Til sammenligning fik hver spiller på herrelandsholdet, der deltog ved EM i 2012 en bonus på 800.000 kroner for bare at deltage.

En bedre økonomi er ikke den eneste konsekvens af kvindernes fodboldsucces.

- Der er ingen tvivl om, at når Nadia, Pernille, Sanne, Therese og alle de andre på holdet klarer sig godt, er det inspirerende for mange piger.

- Men det handler også om at have nogle gode forhold ude i klubberne, siger Jakob Høyer.

Kvinderne møder Østrig torsdag klokken 18.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen