EM-træner før semifinale: Østrig kørte os af banen sidst

Trods sejren over de tyske EM-giganter vil landstræner Nils Nielsen ikke kalde Danmark favorit mod Østrig.

For godt tre uger siden fik de danske fodboldkvinder store klø i en testkamp mod Østrig, der på torsdag venter i EM-semifinalen i Holland.

Landstræner Nils Nielsen kunne dengang se sit hold tabe 2-4 i en miserabel forestilling mod EM-debutanten.

- Vi har en ordentlig revanche til gode. De var meget bedre end os, så vi skal have lagt en bedre plan. Den virkede ikke.

- Det var ikke et spørgsmål om, hvorvidt vi var klar til den kamp eller ej. På den dag var Østrig bare meget bedre end os, siger Nils Nielsen.

Siden testen 6. juli har både Danmark og Østrig imponeret ved EM. Søndag slog danskerne de regerende tyske europamestre ud af turneringen, mens Østrig slog et lidt tamt spansk hold

Trods den imponerende 2-1-sejr over Tyskland vil Nils Nielsen ikke kalde Danmark favorit.

- Jeg bliver tit spurgt, om vi er favoritter. Det kan jeg umuligt sige, at vi er, siger han.

Hverken Østrig eller Spanien skabte særlig mange chancer i søndagens kvartfinale, der blev afgjort i en straffesparkskonkurrence.

Nils Nielsen kalder østrigernes kvartfinale for en "lurepassekamp", men han forventer et mere angrebslystent østrigsk hold på torsdag.

- Hvis jeg var Østrigs træner, ville jeg sidde med en god fornemmelse i maven, for de kom meget nemt til chancer mod os sidste gang, siger Nils Nielsen.

Landstræneren hæfter sig dog ved, at Danmark er det hold af de fire semifinalister - ud over Østrig er det Hollands EM-værter og England - der har været ramt af mest modgang under slutrunden.

- Vi er det eneste hold, der har tabt en kamp. Det giver os den fordel, at vi har prøvet at skulle rejse os igen.

- Vi har også prøvet at være bagud. Det har de andre hold heller ikke prøvet. Vi har vist, at vi godt kan kæmpe os tilbage.

- Så der er lidt ting, der peger i vores retning, og andre ting, der peger i deres retning, siger landstræneren.

Torsdagens semifinale spilles i Breda klokken 18.00.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen