Esbjerg tager chancen med ukrainsk angriber

Fodboldklubben Esbjerg har hentet ukrainer på etårig aftale. Han har ikke spillet på topplan siden 2015.

Esbjerg har skrevet en etårig kontrakt med den ukrainske angriber Yuriy Yakovenko.

Han er født i Frankrig, men har siden fået sin fodboldopdragelse i Ukraine.

Han har lavet en kontrakt med 1. divisionsklubben Esbjerg, der løber frem til sommeren 2018 med option på yderligere et år.

- Yakovenko er ekstremt talentfuld og har en sjælden kombination af en fysik som Simon Makienok kombineret med en stor smidighed og hurtighed på bolden, siger Esbjerg-sportsdirektør Ted van Leeuwen til klubbens hjemmeside.

I 2015 satte en slem skade ukraineren ud af spillet i en længere periode, hvorefter hans fysik skulle genopbygges til topfodbold.

Den 1,92 centimeter høje angriber har tidligere spillet for ukrainske Dnipro, franske Ajaccio og senest cypriotiske Anorthosis Famagusta.

Han har ikke har spillet professionel fodbold siden 2015, og det er derfor en chance, klubben tager.

- For fire år siden var Yuriy Yakovenko et stort mål for alle topklubber, men en skade satte ham langt tilbage.

- Da han ikke er i 100 procent kampform, var det en gylden mulighed for Esbjerg, men det kræver, at vi bygger ham op fysisk, og hvis det lykkes, vil han blive en stor profil i ligaen.

- Det er en udfordring, og der er ingen garanti for succes, men i vores nuværende situation er vi nødt til at tage chancer.

- For en mindre investering tager vi chancen, og så ser vi, om vi får succes. Hvis han var i form, havde vi ikke haft råd til ham, og han var ikke kommet til Danmark, siger sportsdirektøren.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen