EM-slutrunde for kvinder: Presset er stort på det danske hold

Danskerne har trænet forsvar før opgøret mod gruppens formodet svageste hold, Belgien.

Artiklens øverste billede
Simone Boye Sørensen erkender, at nederlaget til Østrig mentalt påvirkede holdet. Foto: Jens Dresling

RENKUM

For halvanden uge siden: Blot 36 sekunder inde i kampen scorede Østrig til 1-0 over et dansk hold, som endte med at tabe den sidste testkamp inden EM med 2-4 efter vaklende forsvarsspil. Til en modstander, som Danmark ret beset burde kunne slå.

I aften gælder det den første kamp ved EM, modstanderen er Belgien, som anses for det svageste hold i puljen, som også tæller Norge og værterne Holland.

»Hvis vi skal videre fra gruppen, så er det et hold som Belgien, vi skal slå. På papiret er det måske det svageste hold. Men vi skal have stor respekt for dem, for de har spillet nogle gode kampe mod Japan og Frankrig. De har især nogle gode offensive spillere,« siger den danske forsvarsspiller Simone Boye Sørensen, der erkender, at nederlaget til Østrig og måden, det skete på, mentalt påvirkede holdet.

»Jeg tror, det var et wake-up call for os. Det var virkelig en underlig kamp at spille, for vi fik intet til at fungere. Men der er en del, vi kan tage med som hold, men også meget, der skal glemmes, eksempelvis personlige fejl. Vi skal måske stå lavere i forsvaret, for vi er gode til at slå kontra. Når vi ikke lykkes med at spille med højt pres, kan det være en mulighed.«

Simone Boye Sørensen har sammen med landstræner Nils Nielsen og kollegerne på holdet anvendt de seneste dage i Holland på at få justeret de fejl, som blev lavet.

»Vi synes, at det seneste års tid har vi stået godt defensivt. Det viste vi så ikke lige i kampen mod Østrig. De kom til mange indlæg, hvor vi var for passive og stod forkert. Det har vi set videoklip på, og det er noget, vi har øvet til træning med masser af indlæg imod. Vi har i hvert fald gjort vores til, at det bliver bedre mod Belgien,« fastslår Simone Boye Sørensen, der spiller til højre i det danske tre-mandsforsvar.

Den centrale spiller er Janni Arnth, som for længst har lagt nederlaget til Østrig bag sig.

»Vi har fået styr på flere aftaler og hvad Belgien kommer med i offensiven, så vi ved, hvad vi skal gøre for at lukke dem ned. Vi har ikke lukket ret mange mål ind i mange kampe. Vi skal tilbage og holde fokus på at forsvare. Vi har trænet lidt i alternative opstillinger og på at forsvare lavere og mere kompakt. Så kan vi hive det frem, hvis vi får brug for det. Men primært vil vi være aggressive og fremadrettede,« siger hun.

Danmarks kamp mod Belgien spilles søndag kl. 20.45.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen