Fodboldkvinder tror på EM-succes trods sløj optakt

Kvindelandsholdet føler sig ovenpå før EM-åbning søndag mod Belgien, selvom testkampene har været bekymrende.

De danske fodboldkvinder indleder på søndag EM i Holland med troen på et stort resultat i turneringen til trods for en overraskende øretæve mod Østrig i forberedelsen.

Godt en uge efter "den værste landskamp i halvandet år", mener landstræner Nils Nielsen, at hans spillere er klar til at toppræstere mod Belgien på søndag.

- Det kan sagtens lade sig gøre, og det forventer jeg også, at vi gør, siger Nils Nielsen.

For godt en uge siden så han sit hold tabe 2-4 til Østrig, der bragte sig i front efter mindre end et minut. Få dage forinden havde Danmark også tabt en testkamp mod England.

- Det har ikke ændret noget i forhold til troen på os selv. En træningskamp, hvor vi ikke præsterer, ryster os ikke, siger landstræneren.

- Det, der kan være lidt bekymrende, var, at vi havde svært ved at rejse os i kampen. Men selvom vi faktisk spillede vores dårligste landskamp i halvandet år, så formåede vi stadigvæk at score to mål.

- Så hvis vi kan få styr på defensiven, så ved vi, at selv om vi spiller som en pose..., så kan vi stadigvæk score mål.

Også holdets måske største profil, Pernille Harder, er kommet videre, efter at holdet er ankommet til Holland, hvor der fredag trænes i regnvejr 10-15 kilometer uden for Arnhem.

- Det var ikke den bedste opladning med så dårlig en kamp. Nu er vi kommet videre og har snakket tingene igennem, siger Wolfsburg-angriberen.

- Vi var ikke mentalt klar mod Østrig, og vi kom kun ud til kampen med 70 procent, og de fik hurtigt scoret.

- Bagefter var vi ikke klar til at vende den følelse inde på banen, og så gik det nedad bakke - vi gik væk fra vores taktiske principper, og så gik det endnu værre.

- Mod Belgien skal vi være 120 procent tilstede og maksimalt fokuserede, forklarer Harder.

Hun vurderer ikke, at noget lignende som mod Østrig kan gentage sig søndag mod Belgien.

- Det tror jeg ikke. Det var en engangsforestiling, og vi ved allesammen, at vi er bedre. Det var en lærestreg, siger hun.

Danmark møder Belgien, værterne fra Holland og Norge i gruppefasen ved EM. Den danske målsætning er at slutte som minimum toer i gruppen og gå videre til kvartfinalerne.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen