Ajax-spiller får permanent hjerneskade efter kollaps

Ajax meddelte tidligere på ugen, at Abdelhak Nouris hjerne og hjerte ikke så ud til at have taget skade.

Artiklens øverste billede
Foto: /ritzau/Hollandse Hoogte

Den 20-årige Ajax-spiller Abdelhak Nouri, der lørdag kollapsede under en træningskamp, får permanent hjerneskade som følge af kollapset. Det skriver Ajax på Twitter.

- Ajax er dybt berørt over nyheden om, at Appie Nouri er blevet diagnosticeret med seriøs og permanent hjerneskade. Vores tanker og bønner går til ham og hans familie i denne svære tid.

Det var under en træningskamp mod tyske Werder Bremen, at tragedien fandt sted.

Mandag kom nyheden om, at Nouris hjerte ikke havde taget skade som følge af kollapset, og meldingen tirsdag gik på, at de foreløbige prøver viste, at hans hjerne heller ikke havde taget skade.

Det har nu vist sig ikke at være korrekt.

Ajax aflyste mandag et åbent-hus-arrangement for tilhængere på klubbens anlæg efter den ubehagelige hændelse, der fandt sted i Innsbruck i Østrig.

Nouri faldt om i det 70. minut. Mens han fik behandling på banen, fik tilskuerne besked på at forlade stadion, og kampen blev aflyst ved stillingen 2-1 til Werder Bremen.

Nouri blev med helikopter bragt til hospitalet. Ifølge Ajax var hans tilstand stabil, og han havde puls.

Søndag oplyste klubben, at spilleren faldt om på grund af "uregelmæssigt hjerteslag" eller hjertearytmi i lægesprog.

Abdelhak Nouri har spillet ni kampe for Ajax siden sin debut i september 2016. Han var en del af truppen, der tabte 0-2 til Manchester United i Europa League-finalen i Stockholm i Sverige i maj.

Ved den lejlighed kom han ikke på banen. Den 20-årige hollænder er holdkammerat med danskerne Kasper Dolberg og Lasse Schöne.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen