Zanka efter klubskifte: »Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg vidste alt om Huddersfield«

Mathias 'Zanka' Jørgensen melder sig helt klar til at spille i den »stærkeste liga i verden.«

Artiklens øverste billede
Mathias 'Zanka' Jørgensen skifter til den britiske klub Huddersfield. Foto: Thomas Sjørup/Polfoto

Mathias 'Zanka' Jørgensen siger i sit første britiske interview siden klubskiftet fra FC København til Huddersfield, der sidste sæson rykkede op i Premier League, at det var holdets træner, David Wagner, der »tændte en gnist« i ham.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg vidste alt om Huddersfield, men jeg har læst op på klubbens historie og særligt på sidste sæson,« siger Mathias 'Zanka' Jørgensen i et interview med britiske HTTV.

Den danske spiller hørte allerede om interessen fra Huddersfield for et par uger siden, men derefter var der stille, før det »begyndte at rulle« for fem-seks dage siden. Forhandlingerne gik hurtigt, og Mathias 'Zanka' Jørgensen havde allerede besluttet sig, siger han.

Han havde nemlig haft mulighed for at møde David Wagner, klubbens manager, der fortalte om trænerens tanker omkring klubbens fremtid. Desuden gav han den danske spiller et indblik i Huddersfields fans.

»En af de første ting, han fortalte mig, var om byen og dens fans. Det er et sundt tegn, at han ikke bare fortæller om klubbens planer, men også om fansenes mentalitet. Han sagde, det var en hårdtarbejdende gruppe mennesker, der er glade for spillere, der arbejder hårdt for holdet og kæmper og gør sit bedste,« siger Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Han er i øvrigt glad for spillernes sammenhold, og fortæller, at han er blevet taget rigtig godt imod.

»Det er altid hårdt at forlade ens hjem, og København vil altid være mit første hjem. Men med det sagt, så føler jeg, at det var det rigtige tidspunkt. Jeg har vidst i et år, at jeg skulle tage det næste skridt denne sommer,« siger Mathias 'Zanka' Jørgensen, der melder sig helt klar til at spille i den »stærkeste liga i verden.«

Kontrakten med Huddersfield og den danske spiller løber frem til 2020, men klubben har ikke oplyst, hvad den har betalt for den danske forsvarsspiller.

Huddersfield har været ude af den bedste britiske række i 45 år og vandt sidst et engelsk mesterskab i 1926.

Mathias 'Zanka' Jørgensen siger i øvrigt i interviewet med HTTV, at han er klar over, at det bliver en udfordring at spille fodbold på Premier League-niveau.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen