*

Fodbold

Uefa overvejer at indføre lønloft for fodboldklubber

Et sådant lønloft har bl.a. til formål at mindske skellet mellem de rigeste og resterende europæiske fodboldklubber.

Aleksander Ceferin blev valgt som Uefa's præsident den 14. september 2016, hvor han afløste den karantæneramte Michel Platini. Foto: Darko Vojinovic/AP Photo

Fodboldorganisationen Uefa overvejer at indføre et lønloft for de europæiske fodboldklubber, lød det fredag fra Uefa's præsident, Aleksander Ceferin, ifølge Reuters.

Lønløftet vil skulle være med til at mindske skellet mellem de rigeste og resterende fodboldklubber i Europa.

Et sådan loft vil desuden kunne forebygge, at de rigeste klubber »oplagrer« spillere, lyder det fra Uefa-præsidenten.

»I fremtiden er vi nødt til seriøst at overveje at begrænse klubbernes budgetter for spillerlønninger,« siger Aleksander Ceferin.

Vild økonomi: Juventus har allerede vundet Champions League

Ifølge præsidenten køber mange af storklubberne i dag spillere, som de ikke har brug for, og de pågældende spillere ender derfor med reelt ikke at spille nogen steder.

»Indførelsen af et lønloft vil tvinge klubberne til at handle mere rationelt. Det vil være en stor kamp at skulle tage, men det vil efter min mening kunne udgøre en historisk forandring,« siger Aleksander Ceferin ifølge Reuters.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Det skal handle om at hjælpe andre
52-årige Charlotte Hold havde en succesfuld karriere inden for logistik og administration. Men en dag skiftede hun kurs. Hun ville lave noget, der gav mening. I dag arbejder hun for folk, der er ramt af den sjældne hjernesygdom Huntingtons Sygdom. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her