Annonce
Fodbold

Italiensk saksespark knækkede U21-landsholdet i EM-åbner

Italien scorede først og sidst i anden halvleg, da holdet slog Danmark 2-0 i den første gruppekamp ved U21-EM.

Italien scorede først og sidst i anden halvleg, da holdet slog Danmark 2-0 i den første gruppekamp ved U21-EM. Foto: Lars Poulsen

Det danske U21-landshold i fodbold er allerede i store problemer i forhold til at kunne nå EM-semifinalen.

Det er status, efter Danmark søndag aften i Krakow åbnede gruppespillet med et 0-2-nederlag til Italien. Kun gruppevinderen går direkte videre til EM-semifinalen, mens den bedste toer på tværs af de tre grupper også kvalificerer sig.

De azurblå var det bedste hold på banen, men der skulle alligevel en perle til at knække det danske kollektiv.

Otte minutter inde i anden halvleg scorede Lorenzo Pellegrini på et saksespark, da danskerne i to omgange ikke fik bolden ud af feltet. Fem minutter før tid lukkede Andrea Petagna kampen efter et indlæg.

Forud var gået en chancefattig første halvleg, som i langt størstedelen af tiden var med italiensk kontrol.

Farligst blev det efter knap en halv times spil, da bolden efter et par hurtige italienske kombinationer havnede hos anfører Marco Benassi lige uden for straffesparksfeltet.

Benassi trykkede af, men en flyvende Jeppe Højbjerg i det danske mål sendte bolden til hjørnespark.

I den anden ende var et vildskud fra Frederik Børsting det eneste danske forsøg i de første 45 minutter.

Kort før kampstart var U21-landstræner Niels Frederiksen blevet tvunget til at foretage en ændring i startopstilling.

Jakob Blåbjerg, der i de officielle papirer stod som starter, var måske alligevel ikke kommet sig over det maveonde, der lørdag forhindrede ham i at træne. I hvert fald startede Rosenborgs Jacob Rasmussen i stedet på venstre back.

Han havde det i perioder svært mod den stærke italienske højre side med Andrea Conti og Domenico Berardi, og italienernes 1-0-mål otte minutter inde i anden halvleg kom efter indlæg over mod backen.

I første omgang blev bolden sendt hen mod Andreas Maxsø, men stopperen fik heller ikke clearet bolden.

I stedet faldt den ned omkring Lorenzo Pellegrini, der akrobatisk saksesparkede bolden i en bue over Jeppe Højbjerg til fortjent italiensk føring.

Det danske hold overtog straks initiativet efter målet, og det resulterede i et par gode muligheder til Andrew Hjulsager, men ingen udligning.

Op til kampen havde Niels Frederiksen spekuleret i, om formstærke Kenneth Zohore også skulle starte i det danske angreb.

De 8754 tilskuere måtte dog vente i 70 minutter, før Cardiff-angriberen kom på banen i stedet for superligatopscorer Marcus Ingvartsen.

Heller ikke Zohore formåede at skabe uro blandt de stærke italienske forsvarsspillere.

I et sidste forsøg på at skabe offensiv ravage blev Mikkel Duelund og Emiliano Marcondes sendt på banen, men de fik aldrig fodfæste, før det blev 2-0 til Italien.

Angriberen Andrea Petagna dirigerede efter 85 minutter et indlæg i mål, og så var kampen helt afgjort.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her