*

Fodbold

»Radikalt dokument« lægger op til at gøre fodboldkampe kortere og ændre reglerne for dødbolde

Dokumentet er udarbejdet af Fifa-organet IFAB, der er ansvarlig for reglerne i fodbold.

Straffesparket er noget af det, der kan blive omfattet af de mulige ændringer af fodboldloven. Her er det Danmarks tidligere anfører, Daniel Agger, der forsøger sig fra straffesparkspletten mod Sverige - ved den lejlighed havnede bolden i mål. Foto: POULSEN LARS

En spiller brænder et straffespark og skal til at følge op ved at hamre riposten i mål, men bliver stoppet af dommeren, der i stedet dømmer et målspark.

Kort efter bliver der dømt frispark, hvor en spiller lægger bolden på "gerningsstedet", inden han tager et træk og fortsætter sin dribletur frem ad banen.

Udvalgte IFAB-forslag til ændring af fodboldloven

Spillere kan aflevere bolden til sig selv ved frispark og hjørnespark

Der bliver dømt målspark, hvis en spiller brænder et straffespark

Målspark behøver ikke at forlade straffesparksfeltet

Der bliver indført 60 minutters effektiv spilletid, hvor dommeren stopper tiden, når bolden er ude af spil

Dommeren må kun fløjte kampen af, når man bolden er ude af spil

Hvis spillerne omringer dommeren, kan klubben blive idømt pointstraf

Hvis en markspiller rører bolden med hånden på målstregen, bliver der dømt mål til modstanderen

Ingen offside: Det var på ingen måder sjovt

Fremtidens fodboldkampe kan blive fulde af den slags scenarier, der indtil nu har virket utænkelige.

Et nyt dokument afslører nemlig, at Fifa-organet International Football Association Board, IFAB, har en række forslag til ændringer af fodboldreglerne.

Ændringer, der lægger op til en »stille revolution«, ifølge IFAB-direktør David Ellery, der sammen med resten af medlemmerne i IFAB er ansvarlige for fodboldloven.

Blandt forslagene er, at en spiller kan spille sig selv ved frispark og hjørnespark, at man ikke længere må følge op på et brændt straffespark, og at der bliver dømt mål, hvis en markspiller stopper bolden med hånden på målstregen.

Derudover kan det blive tilladt at tage et frispark, mens bolden stadig bevæger sig, ligesom dommeren kun må fløjte til halvleg, når bolden er ude af spil, og kampene kan komme til at vare 60 minutter.

Formålet med ændringerne er at gøre spillet mere tilskuervenligt.

»Det er et radikalt dokument. Man kan kalde det en stille revolution, der har til formål at gøre fodbold endnu bedre,« siger David Ellary til avisen The Times.

Van Basten vil ændre fodboldreglerne til VM i 2026

Dokumentet vil nu fungere som udgangspunkt for en diskussion af forslagene frem mod det årlige møde i IFAB, der finder sted i marts 2018.

Her vil det blive besluttet, om der er behov for at indføre eller afprøve forslagene.

I fjor lancerede den tidligere hollandske topangriber og nuværende tekniske direktør for blandt andet dommere i Fifa, Marco van Basten, flere opsigtsvækkende forslag til ændring af fodboldreglerne.

Dengang blev der blandt andet foreslået tidsstraf i stedet for et gult kort, flere indskiftningsmuligheder og en afskaffelse af offside-reglen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Disse 11 har løftet ligaen

I disse dage spiller Superligaen færdig for i år, mandag aften tager Randers FC mod FC Midtjylland i årets sidste kamp, inden de 14 klubber går på ferie og lader op til januars hårde grundtræning og jagten på forstærkninger.
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her