Fodbold

Ajax og Dolberg i finalen: »Han er meget mere end en angriber«

Kasper Dolbergs gennembrud på Ajax-holdet har overrasket fans.

Seks mål er det blevet til for danske Kasper Dolberg i årets Europa League-turnering.

Han kan derfor med rette tilskrives en del af æren for, at hans hold, Ajax Amsterdam, onsdag aften står i finalen mod Manchester United.

Hans gennembrud er dog kommet en smule bag på de to Ajax-fans Gert-Jan og Coen Hubers, far og søn, som er taget til Stockholm for at se Ajax forhåbentlig vinde finalen.I fjor på var nemlig ikke engang den bedste på Ajax’ ungdomshold, fortæller de.

Inden de dog skynder sig at rose ham for hans fremskridt.

»Han er meget mere end en angriber,« siger Coen Hubers og fortæller beredvilligt om hans evner til at presse og indgå i andre facetter af spillet end bare målscoringen.

Kasper Dolbergs imponerende sæson har fået det til at svirre med rygter om hans fremtid. De to hollændere vil dog ikke hoppe med på den vogn. Han bliver, lyder det klart fra den yngste Hubers.

I Kungsträdgården, hvor fans er samlet inden finalen, er der flere hollændere, der gerne vil snakke med om holdets danske islæt.

To af dem er Bart Schotmans og Eric van der Braek, som sammen har taget turen til Sverige.

Tre rekorder står for fald i finalen: Dolberg kan slå den måske vigtigste

»Vi har mange unge spillere, og Dolberg er en af dem, som har fremtiden foran sig. Det er sådan Ajax gør – Frank Arnesen har været sådan engang, Dolberg er den næste,« lyder det fra Eric van der Braek.

Den unge dansker har i løbet af sæsonen også vist sin ganske kølige attitude frem. Intet lader til at gå ham på på banen. Iceman, er blevet hans kaldenavn blandt nogle. Den rolige attitude høster point fra de to amsterdammere.

»Han er kommet meget hurtigt ind på holdet og har scoret mange mål, men han er alligevel en stille, normal fyr«, lyder det fra van der Braek og Bart Schotmans følger op:

»Han laver bare sine mål, og det er det.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her