Fodbold

Fælles kampagne skal sparke homofobi ud af dansk fodbold

DBU, Spillerforeningen og Divisionsforeningen er gået sammen i kampen mod homofobi i dansk fodbold.

DBU

Efter flere sager med Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) som stridende parter har de to organisationer nu fundet fælles fodslag i en kampagne mod homofobi i dansk fodbold.

Sammen med Divisionsforeningen har DBU og Spillerforeningen lanceret en kampagne, der skal stoppe homofobi.

Det siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer til DR.

- Det handler om at sætte fokus på det forhold, at der er homofobi i dansk fodbold, og det skal vi have bekæmpet, siger Claus Bretton-Meyer.

- Diversitet er en kæmpe fordel for idrætten, så derfor ønsker vi at sætte ind og få tydeliggjort de forhold, og hvor problematisk det reelt er.

Kampagnen løber i et halvt år og vil allerede blive markeret i weekendens superligarunde. Her vil klubbernes anførere blandt andet bære regnbuefarvede anførerbind.

Homofobiske tilråb fra tilskuere er et problem, som FC København-anfører Mathias "Zanka" Jørgensen tidligere har adresseret, og han er glad for tiltaget.

- Vi er stolte over den opbakning, vi oplever til kampen mod homofobi. Det er et stærkt signal og et budskab til alle i fodboldverdenen om, at problemer med homofobi eksisterer og skal tages alvorligt, siger FCK-spilleren ifølge DR.

Tidligere i år lancerede Spillerforeningen en kampagne mod homofobi, hvor Mathias "Zanka" Jørgensen er hovedambassadør.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her