Fodbold

Rådgiver: Manchester United vinder på samarbejde med homoseksuel forening

Det er velovervejet, når Manchester United vælger at støtte en homoseksuel forening, bedømmer en rådgiver.

Manchester United har indgået samarbejde med den homo- og transseksuelle forening Stonewall. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Der gik ikke længe, fra Manchester United havde offentliggjort et nyt samarbejde med foreningen Stonewall, der kæmper for homo- og transseksuelles rettigheder, til at klubbens sociale medier modtog vrede meddelelser fra fans, der bekendtgjorde, at de nu ville melde sig ud.

Da Barcelona i sin tid indgik samarbejde med Unicef, postede klubben rigtig mange penge i det, men det styrkede også klubbens brand så meget, at den faktisk kunne hæve sine sponsorater. Så det kan give rigtig god mening.
Simon Bastiansen, fra JCP Danmark sponsorrådgiver

Som den første britiske klub vil Manchester United i et nyt samarbejde problemet med homofobi i fodbold til livs, og selv om det umiddelbart kan skabe ”skvulp på overfladen” her og nu, har klubben en del at vinde på langt sigt, mener sponsorrådgiver Simon Bastiansen fra JCP Danmark.

»Da Barcelona i sin tid indgik samarbejde med Unicef, postede klubben rigtig mange penge i det, men det styrkede også klubbens brand så meget, at den faktisk kunne hæve sine sponsorater. Så det kan give rigtig god mening,« siger han.

Rigtig mange klubber fulgte i Barcelonas fodspor, og når fodboldklubber i dag indgår samarbejder med humanitære organisationer, bliver det efterhånden kun nævnt i en notits, forklarer Simon Bastiansen. Det gælder dog ikke for Manchester Uniteds samarbejde med Stonewall, der allerede har vakt debat på de sociale medier.

Klubben vil miste fans

Homoseksualitet er et tabubelagt emne i fodbold, og derfor er Simon Bastiansen også sikker på, at valget er velovervejet – og ikke helt tilfældigt fra Manchester Uniteds side.

Manchester United-fans efter homostøtte: »Det er imod Guds vilje«

»Klubben ved godt, at den vil miste nogle af de mere rabiate fans, ligesom mange arabiske og russiske fans måske heller ikke vil synes om beslutningen. Men det primære er ikke Manchester Uniteds fans. Det primære er de store sponsorer. Det her viser dem, at Manchester United er en moderne og mangfoldig virksomhed, der tør at stå frem og støtte noget, som ellers er tabubelagt,« siger Simon Bastiansen.

Viasats Fodboldekspert Peter Kjær tror dog ikke, det handler om at vinde eller tabe for klubben.

»Jeg tror ikke, de tænker så meget over, om de vinder noget ved det her. Jeg tror, at de bare har valgt at tage et standpunkt. Måske føler de sig også lidt forpligtet til at støtte op om denne sag,« siger han.

Der er dog ingen tvivl om, at beslutningen er blevet vendt og drejet, mener Peter Kjær. Derfor ved klubben også godt, at der både kan komme positive og negative reaktioner.

»Klubben ved godt, at det ikke kun er noget positivt, der kommer ud af det her. Så de er nok ikke overraskede over reaktionerne. Folk reagerer ret kraftigt på det, for det er et emne, der fylder meget. Manchester United er et kæmpe brand, der når ud til hele verden, og derfor betyder det noget, hvad klubben gør,« siger Peter Kjær.

Følg
Jyllands-Posten
Kronik: Der er for meget homofobi i Jylland
Martin Juhl, psykolog, København | Tobias Haimin Wung-Sung, postdoc, samfundsvidenskab, Sønderborg
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her