Analyse: AGF mangler stadig et par specialister

Med Martin Spelmann som ny spiller er holdets midtbane godt besat. Men hvad med forsvaret?

Artiklens øverste billede
Jens Jønsson er en af de seks centrale midtbanespillere, som AGF råder over lige nu efter købet af Martin Spelmann. Jønsson har tidligere spillet i midterforsvaret, og hvem ved, om det gentager sig, hvis ikke AGF har held til at finde en ny stopper…? Foto: Jens Dresling/Polfoto

Med købet af Martin Spelmann er AGF så småt ved at nærme sig det antal spillere, trænerstaben gerne vil arbejde med i den kommende sæson, men inden transfervinduet lukker med udgangen af august, er det nok ret sandsynligt, at der er dukket to-tre nye spillere op på anlægget på Fredensvang.

AGF-trænerstaben kan, med de spillere som er i folden, allerede nu stille et konkurrencedygtigt mandskab, om end det vil bære præg af, at man mangler at hente spillere til enkelte positioner. Som et eksperiment stiller vi lige et hold op, som træner Glen Riddersholm sagtens kan være bekendt at smide i kamp mod sølvvinderne fra Sønderjyske i efterårets første kamp om et par uger.

I målet formentlig Aleksandar Jovanovic, hvis man skal tro den retorik, der blev anvendt, da serberen blev hentet til AGF i sommer: Han er købt ind som førstevalg.

Foran målmanden et forsvar bestående af Dino Mikanovic, Alexander Juel Andersen, Niklas Backman og Daniel Christensen. Et alternativ kan være at skubbe russeren Dzhamaldin Khodzhaniiazov ind ved siden af Niklas Backman og lade Alexander Juel Andersen spille dér, hvor han gør størst fyldest, nemlig som højre back.

Træner Glen Riddersholms foretrukne formation er to kæder med en defensiv midtbanespiller til at beskytte forsvaret og en enkelt spidsangriber, og med købet af Martin Spelmann er der talrige muligheder for at sammensætte en solid kæde af fire løbere med eksempelvis Jens Jønsson som den defensive mand.

Ankelskade driller

Det kunne eksempelvis være Martin Spelmann, Danny Olsen, Mustafa Amini og Elmar Bjarnason, og så er der ikke engang plads til Stephan Petersens hurtighed, mens der er taget højde for, at jernmanden Daniel A. Pedersen næppe bliver klar til den første Superliga-kamp på grund af en drilagtig ankelskade. Som kantspiller kan Kasper Junker, nyindkøbt angriber, sagtens komme i spil på fløjen også.

Oppe foran? Morten ”Duncan” Rasmussen, naturligvis, holdets centrale angriber og samlende offensive figur, der spillede et forår langt over det forventede med masser af mål og ikke mindst tilstedeværelse.

Ni spillere er siden foråret forsvundet fra AGF’s spillerstab, heri er medregnet Mate Vatsadze, hvis aftale udløber til årsskiftet, men som der arbejdes ihærdigt på at finde en ny arbejdsgiver til. I stedet er fire nye kommet ind: Mustafa Amini, Kasper Junker, begge fra Randers FC, målmand Aleksandar Jovanovic og senest Martin Spelman. Med sidstnævnte er den aktuelle AGF-trup på 20 spillere, heraf er tre målmænd, og i princippet mangler klubben fem fodboldspillere i forhold til det seneste halve år, men endnu en håndfuld nye folk når næppe at komme på plads inden sæsonstart, og måske heller ikke når transfervinduet lukker i, når august bliver til september.

En afløser for Elez

Martin Spelmann og Mustafa Amini er glimrende suppleanter til AGF’s midtbane, men de hidtidige indkøb skjuler ikke, at AGF’s behov fortsat er at finde en midterforsvarer i stedet for kroaten Josip Elez, som nåede at finde ind i et stærkt samarbejde med Niklas Backmann.

Lige nu råder AGF kun over en decideret fløjspiller med fart i benene, Stephan Petersen, og det kræver, at andre kan tage over, når det gælder hurtighed på kanterne eller i dybden.

Vigtig alsidighed

Det kan betyde, at AGF vil give Dino Mikanovic muligheden for at spille på midtbanens højre side, hvor han kan udnytte sin hurtighed og dribleevner, og hvor hans til tider satsede spil som back ikke koster for meget. Mikanovics egenskaber – at kunne dække mere end én position – gælder ganske mange af de spillere, som AGF har hentet til under Jens Andersson og Glen Riddersholm. Og den alsidighed får AGF brug for, hvis ikke der hentes specialister ind.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.