AGF’s succes i på transfermarkedet afgør OL-deltagelse for spiller

Jens Jønsson har længe været en del af det hold, der skal til OL. Men om han kommer af sted, bestemmer AGF.

Artiklens øverste billede
Hvis Jens Jønsson får lov til at rejse til OL, drejer det sig om to til fire kampe, han ikke kan spille med i for AGF, i hvert fald opgørene mod Esbjerg og Lyngby og muligvis også kampe mod Randers FC og Brøndby, den sidste dog kun i tilfælde af dansk finaleplads ved i OL. Arkivfoto

Alt tyder på, at AGF’s energiske midtbanespiller Jens Jønsson bliver en del af den danske trup af spillere til OL i Rio i august. Men indtil videre må han vente i spænding på en af- eller bekræftelse. For det første er han ikke udtaget endnu, de endelige navne offentliggøres den 18. juli, og for det andet afhænger hans deltagelse også af, om AGF vil slippe ham.

OL-turneringen i fodbold er ikke en del af Fifa, det internationale fodboldforbunds, terminer, så derfor har klubberne ikke pligt til at sende spillere af sted. Og OL-kampene kolliderer i AGF’s tilfælde med to til fire kampe i Superligaen.

»Jeg har haft en dialog med OL-landstræner Niels Frederiksen angående Jens Jønsson. Jeg har ikke givet en endelig besked til DBU (Dansk Boldspil-Union) endnu. Men jeg har sagt, at vi er nødt til at se, hvilke spillere vi har til rådighed i Superligaen, inden vi slipper en spiller,« siger AGF’s sportschef, Jens Andersson.

Venter med besked

Han er i øjeblikket i fuld gang med at rekruttere nye spillere til AGF i sommerens transfervindue, som strækker sig frem til udgangen af august.

»Jeg skal i første omgang tage hensyn til AGF og klubbens bedste. Hvis vi føler, at vi har så mange spillere på plads, som vi vil have, så er jeg positivt indstillet over for at sende Jens Jønsson til OL. Men så længe jeg ikke har en følelse af, at vi har tilstrækkeligt med spillere, så venter jeg med at give endelig besked,« forklarer han.

Hvis Jens Jønsson får lov til at rejse til OL, drejer det sig om to til fire kampe, han ikke kan spille med i for AGF, i hvert fald opgørene mod Esbjerg og Lyngby og muligvis også kampe mod Randers FC og Brøndby, den sidste dog kun i tilfælde af dansk finaleplads ved i OL.

Svensk mandefald

For nylig kom det frem, at det svenske OL-landshold havde fået afbud fra 36 spillere.

»Sådan tror jeg, at det kommer til at se ud i de fleste lande. I hvert fald i de europæiske lande. OL bliver prioriteret lavt, da det ligger uden for Fifa-terminerne. Men jeg forstår godt, at OL er en stor oplevelse for spillerne,« bemærker Jens Andersson.

Sportschefen vil ikke præcisere hvor mange spillere der skal ind, før han og klubben føler sig trygge ved at skulle undvære Jens Jønsson i en del af august.

»Det handler ikke om antallet af nye spillere, vi får ind. Det drejer sig også om positioner,« siger han.

Mangler fløjspillere

Lige nu træner AGF uden midtbanespilleren Elmar Bjarnason, der er med det islandske landshold til EM, og når han vender tilbage til Aarhus, skal der givetvis et par fridage eller flere til.

Jeg skal i første omgang tage hensyn til AGF og klubbens bedste.,

Jens Andersson, AGF’s sportschef

Elmar Bjarnason sluttede sig straks efter forårets sidste kamp til den islandske EM-trup og har derfor ikke som de øvrige AGF’ere fået et pusterum mellem to sæsoner.

Midtbanespilleren Mustafa Amini er hentet i Randers FC, men AGF mangler stadig at supplere op med blandt andet fløjspillere og en midterstopper, efter at Josip Elez besluttede sig for ikke at fortsætte i AGF. Og desuden er Daniel A. Pedersen endnu ikke klar til at træne med i fuldt omfang efter den ankelskade, han pådrog sidst på foråret.

»Jeg er begyndt at kunne løbe igen, og så trapper jeg det stille og roligt op. Det begynder at ligne noget, og endelig går det fremad. Jeg har stået stille på en crosstrainer temmelig længe. Nu kan jeg komme ud på græs en lille smule,« siger midtbanespilleren, der er parat til at tage kampen op med nyindkøbet Mustafa Amini.

»Han er måske lidt bedre end mig offensivt. Men vi skal have folk ind, så vi kan skærpe hinanden. Det går jo ikke, hvis man er den eneste, der kan spille en bestemt position. Nu skal hver eneste spiller levere hver dag for at komme på hold. Det er kun godt. Og jeg skal nok komme stærkt tilbage, selv om jeg er bagud lige nu.«

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.