Pludselig forsvandt AGF-angriberen fra sin klubs hjemmeside

Jesper Lange med nummer 11 på trøjen ser ud til at være fortid i AGF efter et langt forløb og megen snak om en forlængelse.

Artiklens øverste billede
11 mål i 82 kampe er Jesper Lange noteret for i AGF. Her ses han i hjemmekampen i april mod Viborg, da han reducerede til 1-2 med en flot helflugter. AGF. Arkivfoto: Anita Graversen

Det er sjældent et godt tegn for en fodboldspiller, når hans navn og nummer ikke længere er at finde på en klubs hjemmeside på oversigten over de ansatte spillere. I flere sæsoner har Jesper Lange båret trøje nummer 11 i AGF, men om få dage udløber hans aftale med AGF, og der skal ske rigtig meget, hvis Jesper Lange også er AGF-spiller på den anden side af 30. juni.

»Jeg havde en snak med Jesper Lange, inden han gik på ferie. Jeg var ked af, at vi ikke kunne give ham en afskedskamp, da vi sagde farvel til andre spillere. Men på det tidspunkt havde vi ikke taget beslutningen om hans fremtid her. Sådan er det engang imellem. Forløbet som sådan er, som det er, i denne branche. Siden januar har han vidst, at hans aftale udløber nu. Og det er sandsynligt, at han stopper i AGF,« siger sportschef Jens Andersson.

En uge i Tyskland

Jesper Lange var mandag tilbage i AGF, efter at han i den seneste uges tid har været til prøvetræning i Chemnitzer FC fra den tredjebedste tyske liga.

»Jeg har tænkt mig at overholde min kontrakt i AGF, så jeg er her nogle dage endnu,« siger Jesper Lange, som ikke kan give et klart svar på, hvad fremtiden byder på.

Opholdet i Tyskland fandt han spændende, og han vil ikke udelukke, at det bliver til en aftale med den tyske klub, der har ambitioner om at rykke en række op i løbet af de kommende sæsoner.

»Der er forskellige muligheder. Men jeg tror ikke, at Chemnitzer FC er min absolutte førsteprioritet. Det er langt væk. Hvis klubben havde ligget i 2. Bundesliga ville det have været noget andet. Jeg har ikke fået et konkret tilbud, men de ville meget gerne, at jeg kom derned igen, så vi kan tale videre,« siger Jesper Lange.

Ikke helt konkret

AGF har ikke givet ham et tilbud, der blot skal skrives under, men det kunne han have fået, hvis han ønskede det, siger han. AGF har tilbudt ham en forlængelse, men det er ifølge Jesper Lange ikke blevet helt konkret.

»Min mavefornemmelse er ikke så god, når det handler om AGF, « siger Jesper Lange, hvis trøjenummer – 11 – i den kommende sæson sidder på Danny Olsen. AGF valgte at involvere sine fans i hvilket trøjenummer, som Morten ”Duncan” Rasmussen skulle have, og her kom Danny Olsens trøje nummer 9 i spil, da Olsen skulle have nummer 11, Jesper Langes trøjenummer, fremgik det af klubbens hjemmeside.

»Jeg vil gerne agere så professionelt som muligt. Derfor udfylder jeg min aftale med AGF, og jeg synes ikke, der er nogen, der kan sætte en finger på den måde, jeg håndterer tingene på,« siger Jesper Lange, som ikke har lyst til at gå nærmere ind på, om han mener, at sagen om hans situation er håndteret på bedst mulig vis.

»De folk, der er impliceret, ved godt, hvad jeg mener,« bemærker han.

Skulle AGF smide et konkret tilbud på bordet foran ham, vil han så takke ja?

»Så simpelt er det ikke. Jeg er enormt glad for, at i en periode, hvor klubben har sagt farvel til mange spillere, da har træneren alligevel valgt mig til. Det er et stort skulderklap til mig, synes jeg, og et signal til alle om, at jeg kan bidrage med noget, også på det hold, som Glen Riddersholm gerne ser i fremtiden. Det positive tager jeg med,« siger Jesper Lange.

Et andet signal

Han undrer sig dog over, at hans trøjenummer nu skal bæres af Danny Olsen, hvis klubben overvejer at forlænge hans aftale.

»Det ville alle vel studse over, for det er et noget andet signal, jeg har fået tidligere,« siger Jesper Lange, som påpeger, at han er blevet lovet en undskyldning fra klubben, for den måde hans sag er blevet håndteret på.

Blandt andet fordi han ikke har fået mulighed for at sige farvel til klubbens fans og andre i og omkring klubben.

»Jeg havde da en plan om, at jeg skulle fortsætte i AGF, men det er ikke sikkert, at det sker. Dagen efter, at Glen Riddersholm blev ansat, kørte jeg ud i klubben, fordi jeg syntes, at det var vigtigt at sende et signal om, at jeg gerne ville klubben, selv om vi lige havde aftalt noget andet. Jeg synes, at jeg har været imødekommende. Jeg føler, at jeg har mit på det rene og samtidig ved jeg, at denne verden er lidt speciel. Det er klubbernes marked. Jeg gider ikke stå og klynke, men jeg havde håbet, at kommunikationen havde været mere klar,« siger Jesper Lange.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.