Rasmus Falk: Presset i FCK er større end i OB

Rasmus Falk var længe en darling i OB. Men popularitetskurven dalede drastisk blandt klubbens fanskare, da han skrev kontrakt med FCK, men stadig havde et halvt år tilbage i Odense. Endelig er han trukket i trøjen med løve-logoet, og ser nu frem til at være i en klub, hvor han kan sætte sig selv under større pres, end det var muligt i OB.

Artiklens øverste billede
Rasmus Falk er taget til FCK for at udvikle sig som fodboldspiller. Og så vil han gerne vinde noget mere, end han er vant til. Foto: Polfoto

Rasmus Falk var i flere sæsoner den helt store profil i den stribede OB-trøje, men synet på ham ændrede sig drastisk hos klubbens fanskare, da han i vinters offentliggjorde sit skifte til ligarivalerne FC København, mens han stadig havde et halvt år tilbage i Odense-klubben.

Vrede fans udtrykte sig med grimme gloser og tilsvininger på OB's debatforum, og sågar blev der skrevet en sang om Rasmus Falk med en lyrik, som påstår, at han er skiftet på grund af penge.

Men endelig er tiden slut med »en masse snak, skriverier og udfordringer,« som Rasmus Falk selv beskriver det seneste halve år.

Mandag havde han første træning på anlægget på Frederiksberg efter sit skifte til Københavnerklubben. De første træningsdage beskriver han som både hårde og spændende.

Men også som afslutningen på de udfordringer, der har været omkring at spille for et hold i et halvt år, mens man er på vej til en anden klub i samme liga. Værst var det i starten. da han offentliggjorde sit klubskifte.

»Jeg er blevet mødt med forståelse fra 90 pct. af alle mennesker. Men der var også 10 pct. tilbage, som kom med en masse kommentarer og sendte private beskeder til mig om emnet. Første dag nyheden kom frem, var der ekstremt meget af det, men det faldt stille og roligt hen igen,« fortæller han.

Udmeldingen om hans klubskifte til en anden Superligaklub, mener han ikke selv gik hen og fik nogen betydning for det sidste halve år i Odense - hverken på det personlige plan eller rent sportsligt.

»Min motivation i OB var mindst lige så stor, efter jeg havde offentliggjort mit klubskifte. Jeg har den største respekt for trænere, holdkammerater og alle andre omkring klubben - så jeg havde stadig samme fokus i kampene og kunne derfor holde mit niveau.«

Rasmus Falk er hentet til FCK som en ny offensiv styrke, og et af de helt interessante spørgsmål er, hvilken rolle han kommer til at få på holdet, efter at Nicolai Jørgensen er blevet solgt til Feyenord, og det stadig er uvist om Thomas Delaney også er på vej videre.

»Jeg har snakket lidt med Ståle om min placering på banen. Jeg kan forestille mig, at det bliver det samme som i Odense. Jeg kan både spille venstrekant, højrekant og bag angriberen.«

»Nicolai Jørgensen har præsteret fantastisk i FCK, og jeg ville blive rigtig glad, hvis jeg kunne komme og præstere tilsvarende. Men det er ikke sådan, at jeg tænker, jeg skal udfylde Nicolais sko. Jeg går ind i det her sammen med resten af holdet.«

Både Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney har været afgørende styrker i FCKs trup den seneste sæson. Nicolai Jørgensen med sine 15 mål og Thomas Delaney som ofte er gået forrest og skabt god balance på midtbanen.

Derudover er der forventninger om gode sportslige resultater, når FCK skal spille europæisk fodbold. Men netop de udfordringer har gjort udfaldet for Rasmus Falks klubskifte fra OB til FCK.

»Der er altid et stort pres i denne verden. Det er der også i OB - men det var bare på en anden måde end FCK. Niveauet herovre er lidt højere. Men det er også en af grundene til, jeg er taget herover. Jeg vil gerne sætte mig selv i en presset situation, og det håber jeg, at jeg er klar til,« siger han.

»Jeg vil gerne vinde noget mere, end jeg har været vant til. Jeg vil også gerne vinde nogle titler. Og så er der selvfølgelig det europæiske gruppespil, som kunne være spændende at nå til,« siger den nyankomne spiller om sine ambitioner i den nye klub.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.