Fodboldlæger advarer spillerne mod gigtmedicin efter Aggers fortælling
Ifølge lægerne i dansk topfodbold samt Spillerforeningen indtager fodboldspillere i Danmark for meget medicin uden om klubbernes læger.
Ifølge lægerne i dansk topfodbold samt Spillerforeningen indtager fodboldspillere i Danmark for meget medicin uden om klubbernes læger.
Lægernes indsats i professionelle, danske fodboldklubber for at begrænse brugen af især gigtmedicin blandt fodboldspillerne har skubbet dem ud i et forbrug, som de kontrollerer selv.
»Vi kender til, at der er et problem med, at de tager pillerne selv,« siger formanden for Dansk Boldspil-Unions (DBU) medicinske udvalg, Per Bjerregaard.
I august skal han mødes med resten af superligalægerne i det medicinske udvalg, og her er de professionelle fodboldspilleres egen brug af gigtmedicin på dagsordenen.
Det sker efter Jyllands-Postens historie i søndags. Her fortalte tidligere landsholdsanfører Daniel Agger om sit store forbrug af gigtmedicin i karrieren. Det skete med lægernes viden i Liverpool, men under eget ansvar efter comebacket til Brøndby IF i 2014.
Det var nødvendigt for Agger for at dulme smerterne mellem kampene og at fungere som fodboldspiller.
Spillerforeningen roser Agger for hans ærlige fortælling og bekræfter, at han langtfra er den eneste, som forbruger for meget medicin uden om klubbernes læger.
»Han er ikke den eneste, som har sagt, at jeg tager seks piller gigtmedicin, fire panodil og noget koffein, og så kører det fantastisk. Når du er ude i den slags kombinationer, kan der ske nogle ting,« siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland.
Divisionsforeningen mener, at problemet bliver mindre med bedre sundhedssektorer i klubberne.
Læs hele Anføreren via jp.dk/anføreren eller begynd med kapitel 1 her: