Fodbold

Morten Olsen har afvist jobtilbud fra både klubber og landshold

Den tidligere træner for det danske landshold har ikke travlt med at sikre sig en ny stilling.

Morten Olsen har fået flere konkrete henvendelser, men endnu ikke taget stilling til, om han skal fortsætte som træner. Foto: Lars Krabbe

Med egne ord har Morten Olsen haft overraskende let ved ikke at skulle beskæftige sig professionelt med fodbold.

Omvendt vurderer han, at sådan en reaktion nok er ganske naturlig, når nu hans tid som træner for det danske landshold endte med en lussing af et nederlag til Sverige i playoff-kampene om en billet til EM 2016.

Jeg skal kunne mærke hjertet brænde, for jeg skal ikke til at redde en klub fra nedrykning. Dér har jeg været, og det skal jeg ikke igen
Morten Olsen

Ovenpå skuffelsen trak Morten Olsen sig øjeblikkeligt, og den grumme oplevelse kombineret med hans mange år i branchen er forklaringen på, at han endnu ikke har sagt ja til igen at stille sig ned på sidelinjen.

»Der har været henvendelse fra klubber og landshold, og det er da i sig selv smigrende. Alligevel har det ikke været det rigtige af flere grunde,« fastslår Morten Olsen.

»For det første skal det passe for hele familien, for efter 45 år i topfodbold skal andre ting også med i overvejelserne. For det andet skal jobbet være noget, hvor jeg siger »Hov, hvor kom det fra. Det kan blive spændende«. Jeg skal kunne mærke hjertet brænde, for jeg skal ikke til at redde en klub fra nedrykning. Dér har jeg været, og det skal jeg ikke igen.«

Fjernsynet får mere hvile

I ventetiden, faktisk er den vending måske ikke den rigtige at bruge, for Morten Olsen er sådan set ikke i venteposition. Han er klar til at rykke, hvis den gyldne mulighed dukker op, men synes omvendt afklaret med, at han måske er på vej mod pensioneringen som 66-årig.

Helt konkret har hans hverdag allerede gennemgået noget af en forvandling.

DBU indstiller Morten Olsen til Hall of Fame

Helt stoppet med at se fodbold i tv er Morten Olsen ikke. Sådan en nyhed ville da også blive modtaget med en stor portion skepsis, da han altid har haft ry for at kæmpe sig gennem time efter time af alverdens kampe fra alle de europæiske ligaer, men han nyder at have friheden til at være mere kritisk i valget af underholdning.

»Jeg ser langt fra så meget fodbold som tidligere. Det ville også være unaturligt, og heldigvis kan jeg nu tillade mig den luksus at vælge mere subjektivt efter, hvad jeg kan lide at se og ikke efter, hvad jeg bliver nødt til at se af hensyn til mit arbejde og mine forberedelser,« påpeger Morten Olsen.

»I dag behøver jeg ikke spilde 90 minutter på en dårlig kamp, så det er klart, at jeg vælger de kampe, hvor holdene spiller på den måde, som jeg synes bedst om.«

Hverken i sit eget virke eller som tilskuer har Morten Olsen lagt skjul på sin forkærlighed for den teknisk krævende og boldbesiddende spillestil, og til den netop afviklede kåring af verdens bedste spiller i 2015 skinner hans valg da også igennem.

Pegede også på Messi

Vægtet i nævnte rækkefølge gik hans tre stemmer til Barcelonas offensivtrio i skikkelse af Messi, Neymar og Suarez, og til hans store tilfredshed løb førstnævnte med æren for femte gang.

Her er Morten Olsens karriere i tal

»Generelt har fodbolden det godt. De fleste trænere og spillere forsøger at spille spillet, men det er også værd at bemærke, at nogle er begyndt at spille for hurtigt og direkte efter min smag. For dem er mange berøringer forbudt, men de har ikke teknikken til at følge med, og så bliver det alt for tilfældigt,« mener Morten Olsen.

Spørgsmålet er så, om han selv vender tilbage for at præge udviklingen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Biler
Nummer 3: Alfas første SUV har sporten i højsædet
Det er lykkedes Alfa Romeo at overføre de sportslige køreegenskaber fra den berømmede Giulia til mærkets første SUV, den nye Stelvio, men bilen er langtfra perfekt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her