Prica på vej mod solsiden

Med tre scoringer i to kampe håber AaB-angriberen Rade Prica at være tilbage efter en lang måltørke.

Jovist, den havde sine momenter.

To hurtige mål, et par dundrende kanonskrald affyret blandt AaB-tilhængerne og for anden spillerunde i træk en konfrontation mellem dommer og Thomas Helveg, der efter at have indkasseret et gult kort nåede at begå et kluntet frispark og daske til bolden med hånden uden at blive præsenteret for det røde kort.

I sig selv var scenerne da bemærkelsesværdige, men de rakte naturligvis langt fra til at sikre hele kampen status af at være underholdende, og 90 minutter har sjældent føltes så lange som på Fionia Park søndag eftermiddag.

For lige at fuldende pinen måtte en stor del af publikum endda lide den tort at sidde i skygge og kunne kun misundeligt kigge på de tilskuere, der trods alt blev belønnet for deres fremmøde med lidt kulør i ansigtet.

Men lad os i en hyldest til den tiltagende varme finde en plads i solen og fokusere på et af de yderst få piblende forårstegn i en grå forestilling, for stik mod flertallet leverede en af aktørerne faktisk en indsats præget af optimisme og selvtillid.

Og sjovt nok, selv om samme spiller forståeligt nok kunne være fristet til bare at gemme sig i flokken og glæde sig over en dag, da det samlede niveau var så lavt, at ingen skilte sig særskilt dårligt ud.

Vi taler naturligvis om Rade Prica.

AaBs svenske angriber, der bankede målnettene blågule med fem scoringer i sæsonens fire første spillerunder, men siden krampede helt til og slet ikke scorede i de efterfølgende 14 opgør. Spydspidsen stod såmænd stadig på rette plads på rette tid og fik også ben eller hoved på mange bolde, men afslutningerne manglede pludselig både kraft og præcision ganske som hans tanker.

»Det er betingelserne, at man som angriber alene bliver bedømt på sine mål, så jeg endte da med at have et rigtigt frustrerende efterår. Inden kampene siger man igen og igen til sig selv, at man ikke skal tænke over det, men det lurer alligevel i baghovedet, når chancen opstår, og så tøver man måske lige et lille øjeblik,« indrømmer Rade Prica.

Hjælp fra mentaltræner

Der var til gengæld ikke megen nøleri over omgivelsernes reaktion, og både medier og tilskuere udpegede ham hurtigt som hovedårsag til nordjydernes svingende præstationer og resultater.

»Det irriterede mig grænseløst, så til sidst prøvede jeg at arbejde med en mentaltræner. Det har jeg aldrig prøvet før, men det fik mig til at se mere afslappet på situationen og bare koncentrere mig om at arbejde hårdt til træning, så skulle det nok komme af sig selv.«

Og ganske rigtigt.

For 14 dage siden sparkede han dæmonerne væk med to scoringer mod Horsens og fulgte op i går med endnu en glimrende præstation.

Evigt pågående skabte Rade Prica store problemer for det ellers solide OB-makkerpar Laursen og Troest, der da heller ikke kunne forhindre den direkte modstander i at hovedstøde et indlæg i nettet efter godt et minut.

»Vi har hele tiden vidst, at Rade jo ikke bare var blevet en dårligere spiller fra den ene dag til den anden, så vi har forsøgt at vise ham tillid for ikke at presse ham yderligere. Det er altid specielt for en angriber. Vi kan slippe mange mål ind i forsvaret, men det går sjældent ud over en enkelt spiller, men i angrebet er fokus langt større på fejlene,« mener AaB-træner Erik Hamrén.

»Nu håber vi bare, at han er kommet ud på den anden side, og det betyder meget for os. Alle hold har brug for en angriber, der scorer. I efteråret spillede vi mange gange ganske godt og producerede chancer, men vi vandt ikke, fordi vi havde store problemer med at score.«

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.