Fodbold: Kampens skæbne i dommerens hænder

Vejle forærede dommer Thomas Vejlgaard tre muligheder for at dømme straffespark. Derfor vandt Brøndby 4-0.

På det spillemæssige plan var Vejle fint med, men når man giver dommeren så store muligheder for at dømme straffespark, så taber man stort. At et af de tre straffespark bød på en fræk detalje, kunne folk i Brøndby Kommunes katedral så varme sig på. Martin Ericsson trillede bolden fremad, så Morten Duncan Rasmussen fik alle tiders mulighed for at score, og det gjorde han.

Samme Morten Duncan Rasmussen er ikke ligefrem kendt for at være en spiller, der er bleg for en duel eller ni med forsvarspillerne. Han kan mest af alt betegnes som et bombefly af en angriber. Afslutningerne kommer oftest fra højt leje, og det er ikke specielt kønt at se på for fodboldromantikere.

Derfor var det heller ikke overraskende, at han midt i 1. halvleg befandt sig i noget, der lignede en hed omklamring med Vejles tidligere anfører Bora Zivkovic i det kriminelle felt.

Det er muligt, at Vejle-spillerne ikke mente, at der var straffespark i situationen, hvor Bora Zivkovic brød Morten Rasmussens intimsfære og lagde armen om hans hals. Bora Zivkovic har dog været med på topplan i så mange år, at han ved, at han giver dommeren mulighed for at fløjte straffesparket. Det er muligt, at det kun bliver fløjtet fem ud af 10 gange, men det burde også være nok til, at Zivkovic i situationen holdt sig væk fra Duncan.

Den første scoring satte ikke blot ekstra tryk på sangen fra Faxe Tribunen om kærlighed, sammenhold og stolthed, der var sat på repeat, men også på Brøndbys pasningsspil. Problemet var blot, at Brøndbys midtbanespillere ikke havde bundet en snor fast om live på Chris Catongo. I sin iver for at score sit tredje mål på Brøndby Stadion løb han konstant i offside.

Det ødelagde dog ikke Brøndbys chancer for en storsejr, og fansene på Brøndby Stadion kunne udråbe befalinger om en sejr 4-0 og 5-0 i takt med, at Jan Hoffmann i Vejles mål måtte hente bolde ud af eget net.

Moralen svandt

Den gnist af moral, som Vejle viste i forårets første kamp mod FC Midtjylland må være væk efter de sidste to kampes skuffelser. Først tabte de en kamp, som de skulle vinde mod Silkeborg og i går måtte de køre over broerne til Jylland med en ordentlig sæk. Vejles træner, Kim Poulsens, evner i mandskabspleje bliver for alvor sat på prøve i løbet af den næste uge. Her skal han få sine spillere til at forstå, at man skal passe ekstra på med tacklinger i straffesparksfeltet.

Det eneste skår i glæden for Brøndby var, at uheldene ingen ende har for stortalentet Kasper Lorentzen. I går blev han skiftet ind i begyndelsen af 2. halvleg men måtte udgå 25 minutter senere.

troels.henriksen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen