Ulander blev solgt

Ifølge AGF's sportschef, Brian Steen Nielsen, er Martin Ulander ikke nødvendigvis den sidste AGF-spiller, der bliver solgt.

Døren på Fredensvang har i denne sæson lukket spillere ud. Leon Andreasen til Tyskland. Søren Pedersen hjem til Randers. Patrice Kwedi sendt sydpå og Thomas Thorninger er lukket ud i livet, hvor det ikke betyder noget, om man kan sparke til en fodbold.

I går åbnede døren sig på ny, og igen var det for udadgående. Martin Ulander tog som ventet chancen for at komme til at spille for sin barndomsklub IFK Göteborg, hvor han som ungdomsspiller har spillet i fem år.

»Jeg har skrevet under på min personlige kontrakt, og lægeundersøgelsen gik godt, så nu er jeg IFK-spiller,« siger Martin Ulander, der har skrevet under på en 3,5 års kontrakt.

Men på trods af strømmen væk fra Fredensvang er der inden for ingen panik.

»Alting går efter planen. Der begynder at komme luft i budgettet til at se sig om på markedet, og det er dejligt,« siger AGF's sportsdirektør, Brian Steen Nielsen, der ikke tror, Martin Ulander bliver den sidste, der går under det grønne exit-skilt inden sæsonstart.

»Jeg vil ikke ind på, hvem det ellers kan være, men vi mangler både forsvarsmæssigt og på midtbanen. Vi har slagside mod højre,« siger Brian Steen Nielsen, der har arbejdet hårdt efter en trepunktsplan de sidste 10 dage.

»Først skal vi have luftet ud i truppen, sådan at vi kan agere på markedet. Derefter skal vi have kontrakt med flere af vores talenter, og til slut skal vi ud og købe nogle spillere.«

Sportschefen vil ikke ud med, hvilke spillere der kan være på vej ind ad døren og hvornår.

»Det skal da helst gå så hurtigt som muligt, men der er ingen panik. Vi har en prioriteringsliste, og så må vi se, om det kan falde på plads. Der er flere muligheder, og fansene skal have tillid til, at vi har styr på det og er begyndt at bygge holdet op.«

En af de spillere, der er på plads, er 17-årige Frederik Krabbe, som AGF har skrevet en treårig kontrakt med.

»Han kan ikke gå direkte ind og erstatte Martin Ulander, men jeg var imponeret af ham, da han fik debut mod OB i den sidste kamp. Han gik direkte ind på banen og op i en duel med en af deres etablerede superliga spiller, hvor han beskyttede sig, som man skal. Jeg fik helt gåsehud. Han er meget ærgerrig, og fortsætter han sin udvikling, kommer han til at overhale Martin Ulander,« siger Brian Steen Nielsen.

Mange uheld

Imens fortsætter Martin Ulander sin udvikling i den svenske storklub IFK Göteborg. Han er skuffet over sin egen indsats for AGF, som han spillede for i 18 måneder.

»Jeg har haft mange uheld og små ting, som har voldt problemer, men jeg har haft en fantastisk god tid i AGF,« siger Martin Ulander, der dog gerne vil indrømme, at der er forskel på AGF og IFK Göteborg.

»AGF er en anderledes klub at spille i. Der sker mange ting både på og uden for banen, og der er mange journalister omkring klubben,« siger Martin Ulander, der ikke vil tale om økonomi.

thomas.lund@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen