AGF satser påny svensk

Richard Henriksson får en halv sæson til at overbevise om sit værd. AGF's kvote af svenskere blev i går fordoblet.

Richard Henriksson skrev tirsdag formiddag under på en kontrakt frem til afslutningen på sæsonen, og den unge svensker gør sin landsmand Tobias Grahn følgeskab i Århus-klubben.

For et par sæsoner siden rådede AGF over fire svenskere uden stort held, men det har ikke skræmt Richard Henriksson.

»Nej, skulle jeg være skræmt? Dette er en chance for mig og for klubben. Mit mål er at hjælpe med at holde AGF i superligaen og så gøre det så godt som muligt,« siger 23-årige Richard Henriksson, der er hentet i Brommapojkarna.

Debut i 1999

Stockholm-klubben, der spiller i den næstbedste svenske række, har i skikkelse af Nicklas Carlsson tidligere været leverandør til AGF.

De to seneste sæsoner har forsvarsspilleren tilbragt i Brommapojkarna, men inden da spillede han i Djurgården, hvor han blev svensk mester i 2002.

»Jeg debuterede i 1999 med Sören Åkeby som træner, og jeg forlod klubben samtidig med ham i 2003, da Djurgården købte nye spillere inden Champions League-kampene,« fortæller Richard Henriksson.

Da Djurgården blev mester spillede han cirka halvdelen af kampene, både som central forsvarsspiller og som venstre back.

Richard Henriksson er udpræget venstrebenet, og netop den type specialister er efterspurgte i fodboldverdenen.

Sårbare

»Vi er sårbare i vores venstre forsvarsside. Desuden har vi besluttet, at Shane Cansdell-Sherriff skal spille i midten, så derfor har vi hentet Richard Henriksson,« siger sportschef Brian Steen Nielsen.

Hverken han eller træner Ove Pedersen har ved selvsyn set forsvarsspilleren i aktion, men adskillige videobånd er blevet studeret, ligesom der er hentet informationer fra klubbens kilder i Sverige.

»Han får muligheden for at vise, at han er den rette mand her i foråret. Årsagen til, at vi ikke styrter ud og giver ham en længere aftale er, at vi skal have mål og midler til at gå op i en højere enhed,« siger træner Ove Pedersen, der afviser, at indkøbet af Henriksson betyder, at Shane Cansdell-Sherriff er på vej væk fra klubben nu og her.

»Han spiller for os i foråret. Hvad der sker efter sæsonen, vil jeg ikke spekulere på nu.«

Træneren kan ikke garantere, at Richard Henriksson bliver holdets permanente løsning på den udsatte position som forsvarsspiller i venstre side.

»Det afgørende er, at han kan dække to pladser på holdet og dermed styrke bredden. Det har været nødvendigt at gøre. Om han kan tage skridtet og blive fast mand, vil tiden vise. Men han har trods alt spillet en række ungdomslandskampe, og det taler sit eget sprog,« understreger Ove Pedersen.

Ukendt svensker

Sportschef Brian Steen Nielsen var klar til at imødegå kritikere, der ikke kunne forstå, hvorfor AGF hyrer en ukendt svensker.

»Man skal huske på, hvordan økonomien er i AGF. Vi har ikke mulighed for at lave en handel til fem millioner kroner og give en spiller 100.000 om måneden, selv om det ville være skønt. Derfor skulle vi have en spiller, der er transfer-fri. Nu skal han vise i foråret, at han kan være med på holdet, og så vil det vise sig at være en fornuftig handel,« siger sportschefen.

Første træningsdag lod ikke til at have skræmt den unge svensker, der inden ankomsten havde hørt en del om AGF.

»Klubben har jo haft en del svenske spiller samt Sören Åkeby som træner. FCK, Brøndby og AGF er de mest kendte danske klubber i Sverige,« siger han.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen