Derfor vinder Danmark

"Vi skal have held med at score på de få chancer, vi vil få," siger Kristian Bak Nielsen.

Artiklens øverste billede
Hollændernes angribere skal stoppes, hvis Danmark skal vinde.

Danske og internationale medier levner ikke Danmark mange chancer mod Holland i den første gruppekamp lørdag aften. Selv Morten Olsen har sagt, at vi ikke må græde snot over et nederlag.

Med al ære og respekt evner Danmark ikke at styre kampen mod så god en modstander.

Brian Laudrup

Jyllands-Posten.dk har spurgt fodboldveteranen Brian Laudrup samt Kristian Bak Nielsen og Morten Skoubo - begge med en fortid i hollandske klubber - om, hvad der skal til for en dansk succes.

"Danmark skal stoppe Hollands elskede spilstyring ved at lægge et sammenhængende pres på hollænderne. Ikke fuld skrue i 90 min. De skal lægge presset på de helt rigtige tidspunkter og så vælge de helt rigtige tidspunkter til at holde pauser. Så har vi en chance mod Holland," siger FC-Midtjylland-spilleren Kristian Bak Nielsen. Han spillede i den Hollandske klub SC Heerenveen fra 2007 til 2010.

Isoler Wesley Sneijder

Danmarks største udfordring bliver Hollands angrebskæde. Holdets helt store styrke. Her råder træner Bert van Marwijk blandt andet over spillere som Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben og Rafael van der Vaart. OB-spilleren Morten Skoubo mener, at det vigtigste for Danmark er at får neutraliseret de vigtige angribere.

Danmark - Holland

"Danmark skal først og fremmest stå godt på banen og dermed lukke Hollands klassespillere ned. Hvis man kan få isoleret deres forsvar en lille smule ved at fange hollændernes angribere langt fremme, har Danmark nogle spillere, som kan skabe chancerne og lave målene," siger han.

Morten Skoubo havde kontrakt med hollandske FC Utrecht fra 2008 til 2011

Det er især Hollands midtbanespiller Wesley Sneijder, danskerne skal være opmærksomme på. Det mener Brian Laudrup. Får han ikke plads, vil Hollands angreb være meget svagere.

"Rummene omkring Sneijder skal være utroligt små. Det er ham, der er motoren i offensiven. Hvis man kan lukke ham ned, så begynder man at være derhenne af, hvor man har lukket for en stor procent af deres offensive spil," siger han.

Danmark skal udnytte svag bagkæde

Hollændernes offensive spil er også netop deres svaghed. Med mange spillere langt fremme på banen, efterlader det en svag bagkæde, som de danske angribere kan udnytte.

"Med al ære og respekt evner Danmark ikke at styre kampen mod så god en modstander. Derfor kan Rommedahls hurtighed over for et forsvar, der til tider kan se lidt sårbart ud, blive Danmarks chance for at score mål. Og så skal Christian Eriksen finde hullerne mellem midtbane og forsvar og stikke små gode afleveringer til Bendtner inde foran," siger Brian Laudrup.

Hollænderne har på papiret bedre spillere end Danmark. Derfor mener Kristian Bak Nielsen, at Danmarks chance ligger i den stærke enhed, som holdet efterhånden er blevet under Morten Olsens lederskab.

"Danmarks styrke er organisationen. Så det er organisationen, holdånden og kampgejsten, der skal køre den hjem. Derudover skal vi have en angriber oppe foran, som rammer dagen og er skarp. Vi skal have held med at score på de få chancer, vi vil få," siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen