Lækkerbiskens tv-forløb undrer

Kampen mellem Danmark og Brasilien er ikke tilbudt til fire af de største tv-selskaber.

Artiklens øverste billede
Den kommende landskamp mellem Danmark og Brasilien i Hamborg er ikke blevet tilbudt fire af de største tv-selskaber på det danske marked. Arkivfoto: Lars Poulsen

De store danske tv-stationer DR, TV 2, 6’eren og Canal 9 har ikke fået tilbudt landskampen mellem Danmark og Brasilien. Det viser en rundspørge foretaget af Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det har Viasat til gengæld, og tv-selskabet kunne i slutningen af marts offentliggøre, at det havde sikret sig rettighederne til den prestigefyldte kamp i Hamborg, og at den skulle vises på kanalen TV3+.

Rettighederne købte Viasat af sportsagenturet Kentaro Group, men det var i konkurrence med andre danske kanaler, fastslår Kalle Sauerland, der er hovedansvarlig for Kentaros distribuering af tv-rettigheder i Skandinavien og har stået for at sælge rettighederne til Viasat.

”Kampen er blevet tilbudt til mere end ét tv-selskab, og det er alment kendt blandt de danske tv-selskaber, at Kentaro har rettighederne til Brasiliens venskabskampe,” siger Kalle Sauerland, som ikke vil ud med navnet på den eller de danske tv-kanaler, sportsagenturet har tilbudt kampen til.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er TV 2 Sport den kanal, som også har fået tilbudt kampen.

Dårligt købmandsskab

En ting står dog fast. Hverken DR, TV 2, 6’eren eller Canal 9 har fået den tilbudt af Kentaro, og det undrer DBU’s generelsekretær, Jim Stjerne Hansen, da DBU har hørt og forventet, at alle danske tv-selskaber, der kunne være potentielle købere af kampen, har fået den tilbudt.

”Jeg vil betegne det som dårligt købmandskab fra Kentaros side, og jeg forstår ikke, hvorfor agenturet ikke har prøvet markedet af,” siger han og meddeler, at det er den fremgangsmåde, DBU anvender sig af, når forbundet selv står for at sælge rettigheder til Danmarks kampe.

Selvom tv-selskaberne ikke modtog et tilbud fra Kentaro, så havde de stadig mulighed for at opsøge den selv og derefter aflægge et bud. Det valgte flere at gøre, men blev så fortalt af Kentaro, at kampen allerede var afsat.

De manglende tilbud til tv-selskaberne er ikke normal procedure, hvis man spørger Lars Halgreen, der er advokat med speciale i sportsret og flere gange har siddet som voldgiftsdommer ved den internationale sportsdomstol, CAS.

”Man plejer at tilbyde sådan en kamp til forskellige tv-selskaber, hvor den højestbydende vinder,” siger han, men lægger dog samtidig vægt på, at Kentaro ikke har pligt til at tilbyde kampen til alle tv-selskaber.

Sportschef på TV 2, Frederik Lauesen, er også forundret over, at kampen har været i så lille et udbud.

”Den her kamp er blevet solgt på en anderledes måde, end man plejer at gøre, for det er sjældent, at en rettighed sælges, uden at alle potentielle købere høres,” siger han.

”Det er standard, at markedet prøves af for at få den højeste pris, da det er det eneste, som betyder noget for de personer, der sælger rettighederne,” siger Frederik Lauesen, der tidligere har arbejdet sammen med både Kalle Sauerland og Kentaro om køb af tv-rettigheder.

Samarbejder om boksning

Uanset om Viasat har tilbudt Kentaro den helt rigtige pris, er Jim Stjerne Hansen overrasket over Kentaros måde at gøre tingene på.

”Medmindre der er forhåndsforpligtigelser mellem Kentaro og Viasat, forstår jeg ikke salgspolitikken. Det kan være, at relationen mellem Kalle Sauerland og Viasat har kastet dem i armene på hinanden,” siger Jim Stjerne Hansen med henvisning til Viasat og Sauerland Events boksesamarbejde.

Kalle Sauerland fastholder, at samarbejdet med Viasat omkring boksning ikke har haft nogen indflydelse på, at tv-selskabet fik rettighederne til Danmarks landskamp mod de brasilianske sambaspillere.

”Det er dog klart, at man udvikler et netværk af relationer i hvert enkelt marked, men i sidste ende er det altid den tilbudte pris, der er den afgørende faktor, og Viasats bud var det mest attraktive,” siger han.

Boksepromotoren benægter, at kampen kun er blevet tilbudt Viasat, og den vogn vil Viasats sportschef, Peter Nørrelund, heller ikke hoppe med på.

”Hele processen omkring at købe landskampen har været helt normal,” siger han og fortæller, at Viasat ikke har yderligere kommentarer til hele forløbet.

Kampen spilles på lørdag og vil ifølge Kalle Sauerland blive vist på alle verdens kontinenter med undtagelse af Antarktis.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.