Heynckes: Flere ville ikke skyde

Bayern Münchens træner afslørede, at målmand Manuel Neuer måtte skyde i straffesparkskonkurrencen, fordi flere af spillerne sagde nej. Blandt andre Robben.

Artiklens øverste billede
»Det er et meget bittert nederlag for klubben og spillerne. Vi er meget skuffede på grund af resultatet af kampen. Vi kan ikke bebrejde Chelsea for måden, de spillede på. Har man så mange muligheder for at score, må man udnytte det,« sagde Jupp Heynckes. Foto: AP

München

Et forfærdeligt nederlag for Bayern Münchens spillere. Det er, hvad udgangen på Champions League-finalen vil blive husket for. Det erkendte Bayern Münchens træner, Jupp Heycnkes også efter kampen.

»Det er et meget bittert nederlag for klubben og spillerne. Vi er meget skuffede på grund af resultatet af kampen. Vi kan ikke bebrejde Chelsea for måden, de spillede på. Har man så mange muligheder for at score, må man udnytte det,« sagde Jupp Heynckes.

Bayern München havde 35 skud på mål, fik et mål annulleret og misbrugte straffespark. Det var hollænderen Arjen Robben, som gjorde det, og da de to finaledeltagere endte i straffesparkskonkurrence, sagde Robben nej til at skyde.

Udmattede spillere

»Jeg mener, at det er forståeligt. Han havde nok mistet noget selvtillid til straffesparkskonkurrencen, fordi han ikke scorede på straffesparket i den forlængede spilletid, så det er fuldt forståeligt, at han ikke sparkede,« lød det fra Jupp Heynckes, der havde svært ved at finde spillere til at skyde i straffesparkskonkurrencen.

»Efter 120 minutter var spillerne udmattede, og vi spillede mod et mål i så mange minutter. Ved man noget om fodbold, ved man, at det angribende hold løber mere. Måske var mine spillere udmattede, og nogle af dem var ikke sikre på, at de skulle deltage i straffesparkskonkurrencen. Det er helt i orden. Synes en spiller, at han ikke var klar, vælger man andre spillere til at sparke. Blandt dem valgte jeg Manuel Neuer.«

Bayern München-målmanden scorede på sit skud, men det gjorde holdet midtbanestrateg Bastian Schweinsteiger ikke. Han tøvede og sendte bolden på stolpen via Petr Cechs handske.

Kæmpe ambitioner

»Disse spillere havde kæmpe ambitioner og håb om at vinde Champions League her i München. Så har vi en spiller, der misser et straffespark således, men Bastian Schweinsteiger er så vigtig for os. Han vil nok være skuffet i nogle dage, men så tror jeg også, at han vil rejse sig,« lød det fra Jupp Heynckes.

Han er helt klar over, at sæsonen nu vil blive betegnet som mislykket for Bayern München, fordi klubben ikke vandt nogle titler.

»Jeg ved, hvordan dette vil blive evalueret, fordi Bayern München er klubben i Tyskland med så meget succes. Det er anden sæson i træk uden en titel, og så er det ikke godt. Jeg har været i fodbold længe nok til at vide, hvordan kritikken vil være, og den må vi acceptere,« erkendte Heynckes.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen