Tv-station i opgør med DBU

Rettighedshaveren til pokalturneringen i fodbold er alt andet end tilfreds med produktet.

Mens Kasi-Jesper nærmest i en håndevending fik fyldt Parken til en håndboldkamp, stod der dagen efter cirka 32.000 tomme sæder i Parken, da den årlige pokalfinale i Ekstra Bladet Cup blev afholdt.

Kontrasten var til at få øje på, og det har medført murren i krogene, og heller ikke tv-rettighedshaveren SBS TV er ubetinget tilfreds med det produkt, man har købt.

Turneringsafviklingen lider under flere problemer, mener adm. direktør Henrik Ravn.

»Klubberne prioriterer det ikke nok, som når Brøndby taber i Varde. Hjemmebanefordelen til lavere rangerende klubber er måske godt for den sportslige afvikling, men det er ikke godt for tv-rettigheden, fordi der mange steder ikke er lys på stadion, så kampene må afvikles uden for primetime. Vi har f.eks. måttet sende en kvartfinale mellem Hobro og FC Midtjylland kl. 16 om eftermiddagen. Hvis det kun er finalen, vi har betalt for at få ordentligt, er det i hvert fald for dyrt,« siger han og opfordrer DBU til at kigge på mulighederne for at forbedre produktet bl.a. med bedre spilletidspunkter i f.eks. weekenden, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at opnå samme pris, når den kommende tv-aftale skal på plads.

Heller ikke finaleafviklingen væk fra den traditionsrige Kristi Himmelfartsdag huer Henrik Ravn, selv om det er udefrakommende begivenheder, der gjorde det nødvendigt at flytte kampen.

Æbler og pærer

DBU’s kommunikationschef Lars Berendt mener, at pokalturneringen i flere år har været inde i en god udvikling, men at finalen i år led under, at Kristi Himmelfartsdag karambolerede med en landskampdato, og at finalen først kunne spilles kl. 18 på grund af politiets påbud om, at den ikke måtte afvikles tidligere på grund af maratonløb.

»Kritikken fra SBS tager vi direkte med SBS. De kender vilkårene, men jeg kan undre mig over, at de finder anledning til at lufte det offentligt,« siger han og henviser til, at flytningen af kampen har været kendt i over et år.

At Kasi-Jesper formåede at fylde Parken til en håndboldkamp dagen inden, at Parken stod næsten tom til pokalfinalen, rører ham ikke.

»Det er som at sammenligne æbler og pærer. Vi spiller fodbold, og Kasi-Jesper laver et håndboldevent og forærer billetterne væk. Vi er først imponerede, hvis han gør det flere år i træk.«

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen