Lidt for farlig AGF-leg

Næstved var unødvendigt tæt på at spolere AGF’s oprykningsfest, men topholdet fik sin 14. hjemmesejr af 14 mulige.

Artiklens øverste billede

Lørdag 2. oktober 2010 stødte AGF og Næstved stilfærdigt ind i hinanden i måske verdens kedeligste fodboldkamp.

På Næstved Stadion stod og sad der 1.320 tilskuere, hovedparten heppede på hjemmeholdet, mens en flok AGF-sympatisører lavede lidt ballade nede i det ene hjørne.

Det var koldt den oktoberdag, gråt og trist.

Der var anderledes farve på, da AGF i dag skulle have afviklet sæsonens næstsidste hjemmekamp. Nerven, den der skal være i en fodboldkamp, var blevet afløst af en løssluppen feststemning. AGF er for længst tilbage i Superligaen og havde derfor inviteret børn og studerende gratis til bold.

Til lidt musik, lidt hygge, lidt sodavand og fadøl og lidt mål.

En velplejet bane indbød til teknisk lækkert spil, og det fik publikum i glimt.

Allerede efter syv minutter bragte Stephan Petersen AGF foran, da han snittede Casper Sloths lob i mål ved fjerneste stolpe. Det indledte et mindre bombardement af bundholdets målramme med fire forsøg på fire minutter.

Et af de flotteste mål

AGF var hele tiden i fuld kontrol over kampen, og kom det endnu mere kort før pausen, da Peter Graulund et par meter fra feltet følte bolden over i modsatte målhjørne. Mål nummer 20 i denne sæson var et af de flotteste.

I det hele taget var 1. divisions topscorer i fint spillehumør, og det samme gjaldt Søren Berg på højrekanten. Netop Graulund hentede energisk en lidt lang aflevering ude ved det ene hjørneflag og ekspederede den modsat, hvor Søren Berg med hovedet sigtede mod målhjørnet. Kun for at se målmand Frederik Vang Larsen forhindre et drømmemål.

AGF-træner Peter Sørensen valgte at anvende Martin Jørgensen som midterforsvarer sammen med Mark Howard, og efter lidt tilvænning slap Jørgensen fint fra opgaven. Hans omgang med bolden er rolig grænsende til det skødesløse, men han slipper som regel godt fra det.

Næstved i problemer

Allerede midtvejs i første halvleg så det ud til, at Næstved-spillerne ville få mere end vanskeligt med at få tiltrængte point med hjem. Flere af midtbanespillere begyndte at hænge, når AGF’erne skruede tempoet op og slog kontra efter de sporadiske angreb, sjællænderne nåede frem til.

Med kun to point ned til stregen er Næstved et hold, der er i fare for at rykke ud. Umiddelbart var det ikke synligt i spillernes indgang til opgøret. Eller også skyldtes det ganske simpelt, at de var overmatchet.

Mod slutningen kom Næstved en del længere frem og fik skabte pæne chancer på en dag, da AGF’erne legede lidt for meget i enkelte situationer.

Hjemmeholdets spillere havde æren at spille for og muligheden for at give publikum noget tilbage for opbakningen i endnu en sæson i den næstbedste række. To af AGF’s spillere havde i hvert fald ikke råd til at slække på indsatsen. Både Kasper Povlsen og Aron Jóhannsson er inde i billedet til sommerens U21-slutrunde for henholdsvis Danmark og Island.

En fin gestus

Efter en times spil fik reservemålmand Anders Rasmussen sin formentlig sidste kamp for AGF, inden han stopper sin aktive karriere i Aarhus.

En fin gestus af AGF-træner Peter Sørensen til en loyal spiller, der har siddet klar hver eneste weekend uden at komme i kamp.

Straks efter sin indskiftning fik Anders Rasmussen vist sin klasse, da han med en fodparade forhindrede Næstveds Joakim Normann i at reducere.

Lasse Hansens hug fra distancen kunne han ikke gøre noget ved. Den havde Steffen Rasmussen heller ikke snuppet.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen