Hjalte Nørregaard misser Superliga-start

Hjalte Nørregaards genoptræning går efter planen, men han bliver næppe klar til Superliga-start.

Artiklens øverste billede
Hjalte Nørregaard kom i februar til skade med sin akillessene. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Den 26. februar, den 26. april og måske den 26. august.Disse datoer i 2011 kan få stor betydning for Hjalte Nørregaard, AGF-spiller.Vi tager dagene en ad gangen.Lørdag 26. februar opholdt Hjalte Nørregaard sig i Belek i Tyrkiet på træningslejr med sin nye klub, AGF. Efter skiftet fra FC København i januar døjede han stadig med sine akillessener, og derfor havde han kun trænet ganske let hjemme i Aarhus.På græsbanen i Tyrkiet tog han løbeskoene på, og da han på et tidspunkt skulle skifte retning med en bold på fødderne, faldt han om. I første omgang lignede det en fiberskade i læggen, men mere træning blev det ikke til. Akillessenen var ikke revet over, men den havde fået et riv, viste nærmere undersøgelser, da Hjalte Nørregaard før tiden rejste hjem fra træningslejren.

Genoptræning

To måneder senere, den 26. april, en vigtig dag.»Da fik jeg støvlen af,« husker Hjalte Nørregaard, der i seks uger humpede rundt med en kolossal støttestøvle, da benet ikke måtte belastes efter en operation.Siden har han indledt et længere genoptræningsforløb med masser af cykling, svømning og styrketræning.»Alt det sjove,« som han kalder det.Endnu ved han ikke, hvornår han kan begynde at løbe igen, men dagen nærmer sig så småt.»Jeg skal hele tiden bygge på, og det vigtigste er, at jeg ikke forcerer noget. Jeg er nødt til at være forsigtig. Min fornemmelse er god, senen virker til at være stærk og musklerne i benet tager godt fat,« forklarer midtbanespilleren.

Intet behov for ferie

Fra skaden er opstået til den første træningsdag med fodboldstøvler, går der rundt regnet et halvt år. Hvis akillessenen havde været flået helt over, kunne han have lagt et par ekstra måneder på.»Lægen sagde seks måneder, men jeg håber selvfølgelig, at det går hurtigere, men vi kan endnu ikke sætte dato på,« siger Hjalte Nørregaard.Men et bud kunne være den 26. august.På det tidspunkt er Superligaen i gang, så AGF må undvære den erfarne midtbanespiller i den indledende del af turneringen.»For mig handler det hele om at blive klar igen. Derfor har jeg heller ikke det store behov for sommerferie. Jeg får et program, som jeg skal følge. Der er bare ingen vej uden om, når man er skadet,« siger den fodboldsultne AGF'er.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen