Ingen målsluger til midtjyderne

<p>Trods mål-mangel har FC Midtjylland ingen planer om at hente en ny angriber.</p>

Artiklens øverste billede
Med sine fem mål er Frank Kristensen den bedste af de midtjyske skarprettere. Veteranen har været plaget af skader, men sluttede stærkt af med tre mål i de sidste fire kampe. Foto: AP

Hvis de midtjyske fans havde sat næsen op efter en klasseangriber, så kan de godt forberede sig på at blive skuffede.

Klubben har nemlig ingen planer om at hive den store tegnebog frem og kaste en stor pose penge efter en målfarlig frontløber i vinterpausen.

»Det bliver nok et mere roligt transfervindue, end hvad man tidligere har set. Der kommer til at være flere spillere, der forlader os. Jeg vil ikke sætte navne på, men det bliver ikke bærende spillere,« siger sportsdirektør Jens Ørgaard.

Tidligt i november kritiserede han klubbens angribere for at score for få mål, men sportsdirektøren afviser at fortælle, om midtjyderne er på udkig efter en angriber.

Har ikke råd til stjerne

Det vil assistenttræner Glen Riddersholm til gengæld gerne. Han mener, at en angriber af den kvalitet, klubben søger, vil være for dyr.

»Det er ikke ligesom Football Manager (computerspil red.), hvor man kan gå ud og købe hvem som helst. Vi kan ikke umiddelbart se en spiller, vi har råd til, der kan score 20-25 mål på en sæson. Dukker den rigtige angriber op til den rigtige pris, så er vi klar, men vi vil ikke købe en spiller bare for at tilfredsstille vores fans eller omgivelserne,« siger han og fortæller, at truppen allerede har de angribere, den behøver.

Netop angrebet har ellers været det helt store problem for FC Midtjylland i efterårssæsonen. Tilsammen har de fem angribere scoret 13 mål, men meget symptomatisk er det midtbanespilleren Jonas Borring, der er klubbens topscorer med seks træffere.

Frank fører med fem mål

En af forklaringerne er ifølge Glen Riddersholm, at holdet har spillet med mange forskellige angribere. I modsætning til de andre tophold, der sjældent roterer i frontkæden, så har FC Midtjylland været tvunget til at stille med mange konstellationer på grund af skader.

Med sine fem mål er Frank Kristensen den bedste af de midtjyske skarprettere. Veteranen har været plaget af skader, men sluttede stærkt af med tre mål i de sidste fire kampe.

»Vi har angribere nok, men vi har præsteret lidt svingende. Egentlig har vi lavet mål nok, men enkeltvis har vi angribere måske svigtet,« siger han.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen