AaB tæt på ydmygelse i Vejle

AaB viste igen flot moral, da de vendte 0-2 og lurende ydmygelse til 3-2 og sæsonens første ligasejr.

Artiklens øverste billede
Vejles Bora Zivkovic kom i nærkamp med AaB's målmand Karim Zaza, da Vejle mødte AaB i superligaen. AaB vandt kampen 3-2. Foto: Anders Brohus/Polfoto

Det kræver noget at slibe diamanter til. De forsvarende danske mestre fra AaB er seneste skud på stammen af de efterhånden mange hold i superligaen, der spiller den variation af 4-4-2 formationen, der kaldes at spille med diamant.

Altså hvor fløjspillerne bliver trukket længere ind i banen og efterlader meget spillerum til de to backs, der bliver forfremmet fra statister til hovedpersoner i spillet.

Horsens gjorde det med enorm succes i sidste sæson, lige som både OB og Brøndby er trukket i den retning, og nu altså også AaB. Men kun af nød og grundet skadede profiler som Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen har de ladet forstå i det nordjyske. Hvilket lyder meget klogt.

Problemer med diamanten

For selv om det lykkedes med bravur mod de bosniske træningskegler fra Modrica, viste mestrenes spil i Vejle, at diamanten ikke glimter helt fint. Det kan meget vel være, at de ifølge Marilyn Monroe er en piges bedste ven, men de er ikke helt venner med systemet i AaB, og mesterskabsformen ser fortsat lidt grumset ud trods sæsonens første ligasejr.

Alt for ofte blev opspillet klodset og først efter en times spil kom der gang i noget, der lignede kantspil. Første halvleg var helt igennem forfærdelig for AaB.

Til gengæld har de noget andet i Aalborg: Tårnhøj moral. Det var en af hovedårsagerne til, at holdet i sidste sæson kunne trodse alle eksperter og blive fortjente mestre, og det var den altdominerende årsag til, at de kunne tage sæsonens første tre point med hjem fra Vejle.

Fremskridt for Vejle

Stor cadeau til Bruce Riochs hold for den evne, det kan igen vise sig at blive essentiel for nordjyderne. Især når de ikke helt virker som om, de har fået helt styr på formationen.

Til gengæld ærgerligt for Vejle, der ellers igen viste, at de har langt mere kvalitet end forrige gang, de var i superligaen.

Men til gengæld mangler de fortsat noget af den moral, som AaB har. Hvilket blev eksemplificeret af Bora Zivkovic, da han i dommerens overtid trak et helt igennem tåbeligt rødt kort, og gjorde kampen til en helt igennem fiasko for hjemmeholdet.

Omvendt er mestrene endelig på banen i superligaen igen. Og når diamanten bliver slebet rigtigt til, kan det såmænd godt komme til at se meget godt ud igen for de moralske mestre.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen