Brøndby-sejr i sæsonåbning

Nyindkøbene højnede niveauet, da klubben fra vestegnen sejrede 2-0 i dagens kamp mod FC Nordsjælland.

Artiklens øverste billede

Enhver sæsonåbner er vigtig. Alligevel var den vel for Brøndby lidt vigtigere end normalt, da holdet rejste til Farum Park for at møde FC Nordsjælland.

For med den skrøbelighed holdet til tider har udvist mentalt i de forgangne sæsoner, kunne et åbningsnederlag måske kaste klubben ud i nye trængselstider.

Omvendt er spillermaterialet på papiret af en sådan kaliber, at en sejr og nyvunden selvtillid måske kan vende billedet fra de sidste sæsoner totalt.

Fortjente point

Det kan de i hvert fald håbe på ude på vestegnen.

De fik fortjent tre point med hjem fra opgøret mod FC Nordsjælland. Ikke mindst fordi klubbens nyindkøb fra første færd viste, at købene er berettigede. I en fri midtbanerolle viste forstærkningen fra Stuttgart, Alexander Farnerud, prøver på sin kunnen, hvor kvik spilopfattelse og god teknik var nogle af varemærkerne.

I forsvaret stod Jan Jönsson stærkt, mens hans indskiftede navnebror, Kristiansen, mod slutningen var tæt på at udbygge 2-0-sejren.

Det var Brøndby, der fra kampens begyndelse satte dagsordenen i den boldbesiddende rolle. Og symptomatisk skulle hjemmeholdets fans vente 23 minutter på yndlingenes første afslutning i årets sæson.

Listigt forsøg

En forkølet én af slagsen fra distancen ved Jonathan Richter. Da havde de gul/blå allerede været meget nærgående i den anden ende.

Men de par tusinder Brøndby-tilhængere måtte først se overliggeren redde Samuel Holméns hovedstød, og siden Jesper Hansen på mesterlig vis på forsøg fra Peter Madsen og Alexander Farnerud.

FC Nordsjællands keeper så dog knap så godt ud, da Kasper Lorentzen listede et forsøg fra kanten af feltet på den rigtige side af stolpen.

Halvlegens bedste chance

På et tidspunkt da FC Nordsjælland faktisk havde spillet sig bedre ind i kampen og sågar havde brændt halvlegens bedste chance ved Issey Nakajima-Farrans friløber.

Billedet var noget nær det samme i anden halvleg. Brøndby som toneangivende med de farligste måltilbud, mens hjemmeholdet endnu engang tillod sig at misse helt alene med Stephan Andersen.

Denne gang ved Nicklas Pedersen. Det var således helt fortjent, da Samuel Holmén mod slutningen kunne slå sejren fast på en helflugter og dermed gav en perfekt sæsonåbning til Brøndby.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen