Blatter-udfald afvises af UEFA

FIFA's præsident Sepp Blatter har beskyldt klubberne for at drive slavehandel med spillerne og henviser til Manchester United og Cristiano Ronaldo.

Artiklens øverste billede
En "slave" som Ronaldo, der har en ugeløn på 1,2 millioner kroner i Manchester United, støtter ikke overraskende Blatter. Foto: AP

"Det er vigtigt, at vi beskytter spillerne. Hvis en spiller vil skifte klub, så skal han have lov til det. Hvis han bliver i en klub, hvor han ikke føler sig tilpas, så er det ikke godt for hverken spiller eller klub. Jeg støtter altid spillerne, og vil en spiller rejse skal han have lov," siger Blatter.

Men UEFA's kommunikationsdirektør William Gaillard, der også er rådgiver for UEFA-præsident Michel Platini siger: "Det ville være rart, hvis alle husker, at slaverne i slavesystemet aldrig fik løn. Det er som om, at både klubber og spillere forsøger at finde udveje, inden spillernes kontrakter er opfyldt. Men som en konsekvens af Bosman-sagen er det ikke noget, vi kan gøre ved det."

Mere magt til spillerne

"Spillerne har meget mere magt nu end for 20 år siden, og det samme gælder for spillernes agenter. Og det er sandt, at spillerlønningerne er kommet ud af kontrol, som mange klubber har pointeret," siger Gaillard.

En "slave" som Ronaldo, der har en ugeløn på 1,2 millioner kroner i Manchester United, støtter ikke overraskende Blatter.

"Jeg er enig med FIFA's præsident, hvad han siger er rigtigt. I ved, hvad jeg har sagt, hvad jeg ønsker, og hvad jeg gerne vil, men nu venter jeg og ser, hvad der sker," siger portugiseren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen