Annonce
Fodbold

Set fra sidelinien: Rekonstruktionsarbejde pågår

Brøndby er på vej, men på en lang vej. Det skriver Jylllands-Postens sportsredaktør Christian Thye-Petersen i sin klumme Set fra Sidelinien.

Christian Thye-Petersen, sportsredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten

Brøndbys fans stod og sang længe efter, at Samuel Holmén var kåret til pokalfighter og Stefan Gislason havde hævet pokalen, som Brøndby efter den sjette pokaltitel nu har til ejendom.

Dén flok er sædvanligvis velunderrettet, hvad angår betydningen af sejre og nederlag i blåt og gult, og denne sejr var vigtig. Den er vigtig for tilhængerne, den er vigtig for spillerne, den er vigtig for Anders og Per Bjerregaard, slet og ret for Brøndby IF.

Denne sejr er således den første positive kulmination for Brøndby efter tilsyneladende uendelig krise – og ja, i dette tilfælde har der været tale om en krise, en krise, der har varet snart to år og som i sin kulmination kunne have ændret Brøndby IF for bestandigt.

Focus på klubånd

Nogle var af den opfattelse, at det kunne have været til det bedre, men det er en anden sag.

I stedet for at sælge forretningen Brøndby IF lukkede klubben sig om sig selv og begyndte genopbygningen med de midler, der historisk altid har virket for fænomenet på vestegnen: Næsten sekterisk fokus på klubånd, på klubben og fællesskabet, på hårdt arbejde og på at stå sammen. Måske tjener de fine ord i virkeligheden mere en presset ledelses dagsorden, end de afspejler virkeligheden i Brøndby IF anno 2008, men de ser ud til at virke igen.

Brøndby ser ud til at være på vej i den rigtige retning, men at tro, at holdet og organisationen omkring det allerede nu er vendt tilbage til, hvad det var engang, ville være udtryk for næsten kriminel naivitet. På positivsiden ser det ud til, at den interne splid i spillertruppen er elimineret, og holdet fremstår kollektivt meget stærkt.

Mental handlingslammelse

Brøndbys nuværende hold ligner i perioder hold fra klubbens store generationer med et flydende positionsspil og navnlig et hårdt og effektivt fysisk presspil iværksat langt oppe på modstandernes banehalvdel. I perioder… kun i perioder.

Og det var pokalfinalen mod Esbjerg endnu et bevis på. Min påstand er, at Brøndby i gamle dage ville have udnyttet 1-0 føringen og overlegenheden i spillet til at mase Esbjerg, men i stedet kom vestjyderne igen i flere omgange, da opportunismen afløste, hvad der lignede 30 minutters mental handlingslammelse.

Der påstår endnu et langt rekonstruktionsarbejde i Brøndby IF. Arbejdspladsen er træningsbanen og transfermarkedet, hvor henholdsvis træner (og skulle vi ikke gætte på, at han hedder noget andet end Køhlert efter sommerferien) og sportschef skal bygge fremtidens fundament.

Problemer indæmmet

Sportschef Anders Bjerregaard har ligesom resten af klubben fået inddæmmet problemerne og kan yderligere lægge afstand til kritikere som denne signatur med en overbevisende indsats ved den internationale fodboldhandels købmandsdisk. Set fra sidelinjen skal Brøndby forstærke truppen i angrebet og med garderinger på kanterne og den centrale midtbane.

Én bastion står dog endnu omkring Brøndby IF, kan man konstatere efter to timer i Parken – og det er tilhængerne. Måske synger de endnu et sted derude på vestegnen.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Selvransagelse i Esbjerg
Esbjergs træner, Troels Bech, overvejede at skifte ud efter halvdelen af første halvleg og forklarede vestjydernes opstilling med, ”at udskiftningerne ikke skulle laves af nød”
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her