Dansk skepsis over EM-udvidelse

Danmark formåede ikke at kvalificere til årets EM-slutrunde i Schweiz og Østrig, men i fremtiden kan det blive nemmere for Jon Dahl Tomasson og co. at spille med i den europæiske slutrundevarme.

Artiklens øverste billede
Udsigten til, at flere hold skal deltage ved EM-slutrunder, får dansk landstræner til at frygte for udvanding af turneringen. Foto: Polfoto

Torsdag mødes det europæiske fodboldforbunds (Uefas) 53 medlemslande til generalforsamling i Kroation, og her skal Uefa blandt andet tale om en udvidelse af EM-slutrunden fra 16 til 24 deltagere. Det kan blive en kærkommen håndsrækning til det danske landshold, der i øjeblikket ligger nummer 22 på den europæiske rangliste.

Men i Danmark frygter flere, at ekspansionen kan udvande slutrundekonceptet.

- Jeg kan godt se, at mindre nationer får mulighed for at komme med, og der er da også er en større chance for, at Danmark kom med. Men jeg synes, at man skal bevare turneringen med de 16 hold. Hvis man udvidder til 24, er det lige før, at halvdelen af Europas hold kommer med, og jeg mener, at et EM i fodbold skal være en turnering for de allerbedste, siger Per Andersen, landstræner for U18 og U17-landsholdet.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen