Finne blev forbavset

Tuomas Aho overvældet over mødet med AGF's fans. 23-årige Tuomas Aho så en kende genert ud, da han dukkede frem og så, at over 100 AGF-fans kom for at byde ham velkommen til klubben.

»Det var helt utroligt og nyt for mig. Den slags er vi slet ikke vant til i Finland,« sagde Tuomas Aho, der har lavet en to og et halvt år lang aftale med AGF.

For en måneds tid siden var han til prøvetræning i Århus-klubben, og i løbet af et par dage så AGF-træner Sören Åkeby nok til, at han anbefalede klubben at sikre sig Aho, hvis kontrakt med MyPa udløb efter denne sæson.

Pokaltriumf

Den finske klub, som lyder navnet Myllykosken Pallo -47 sluttede som nummer otte af de 14 hold i den finske Veikkausliiga, men tilgengæld sikrede klubben sig en sejr i pokalfinalen.

Netop Tuomas Aho, holdets anfører, scorede sejrsmålet til 2-1 30 sekunder før tid i finalen mod nedrykkerne Hämeenlinna.

»Den danske lige er meget bedre end den finske, og jeg vil stadig gerne forbedre mig. Derfor har jeg valgt at komme til AGF,« sagde Tuomas Aho, der selv om han er en forholdsvis høj midterforsvarer på 188 centimeter er ret hurtig.

»Jeg har stadig meget at lære, men jeg synes, jeg er en god markeringsspiller,« sagde finnen, der har spillet 20 kampe på det finske ungdomslandshold.

Drøm om A-landshold

Tuomas Aho bliver den fjerde finne i den bedste danske række. Tidligere har målmændene Perrti Alaja (Ikast) og Annti Niemi (FCK) spillet i Danmark, mens backen Janne Saarinen i FC København er den eneste lige nu. Forsvarsspilleren håber, at han med sine præstationer for AGF kan komme tættere på det finske A-landshold.

»Men der er mange gode forsvarsspillere fra Finland,« lød det fra Tuomas Aho, inden han hastede hjem til Finland for at fejre jul.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen