Fodbold: Christian Andersen fyret

Klubejer Allan K. Pedersen har ikke længere tillid til, at Christian Andersen kan sikre FC Nordsjælland overlevelse i superligaen.

Netop hjemvendt fra ferie med masser af energi og nye ideer til at vende efterårets sportslige nedtur havde Christian Andersen glædet sig til det næste halve år i FC Nordsjælland.

Men den 60-årige cheftræner får ikke lejlighed til at omsætte teori til praksis.

Lillejuleaften blev han fyret med øjeblikkelig virkning.

Klubejer Allan K. Pedersen har mistet troen på, at Christian Andersen er den rette til at redde den nordsjællandske superligaklub fri af nedrykningsfaren.

»Årsagen er en vurdering af, at jeg ikke længere tror, at han kan tilføre holdet den nødvendige succes. Jeg har ellers givet det masser af chancer, men jeg må indrømme, at jeg er overrasket over, hvor meget den fokus, der har været på Christian i forbindelse med hans 60 års fødselsdag, udgivelsen af en selvbiograf og en efterfølgende seance med Flemming Østergaard har rystet ham. Jeg troede, at vi kunne komme fornuftigt igennem det, men det har jeg måtte konkludere, at det var ikke muligt. Jeg har ikke lyst til, at det måske skal koste os en nedrykning,« siger Allan K. Pedersen.

Den nordsjællandske klubejer henviser bl.a. til et offentligt slagsmål på ord mellem Christian Andersen og FC Københavns bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, om nogle private detaljer, der var med til at udløse fyringen af Christian Andersen i FC København.

»Jeg har da skaffet FC Nordsjælland en hel masse PR i den periode,« siger Christian Andersen.

Han tilføjer, at hvis fyringen er begrundet i manglende opfyldelse af de sportslige målsætninger, er afskedigelsen på sin vis i orden.

»Det er den risiko, der er forbundet med jobbet som træner,« siger Christian Andersen.

Allan K. Pedersen siger, at han i samråd med Christian Andersen havde opstillet et klart succeskriterium for de sidste fire kampe i efterårssæsonen, som ikke var i nærheden af at blive opfyldt.

»Jeg må tage en stor del af ansvaret for det bratte stop,« siger Allan K. Pedersen, der i den efterfølgende evaluering har konstateret, at tingene hverken på resultatsiden eller udviklingsmæssigt har forløbet som planlagt.

»Derfor er tilliden til, at Christian Andersen kan vende skuden, ikke længere til stede. Blot fire sejre i 18 ligakampe er langt fra tilfredsstillende, og det gør vores målsætning om en placering i top seks urealistisk. Endvidere er der fra spillertruppens side et massivt ønske om en anden tilgang til tingene i forbindelse med såvel træning som kamp, og den kritik kan vi som ansvarlig ledelse ikke sidde overhørig,« siger Allan K. Pedersen, der nu er gået på jagt efter en ny cheftræner.

Den post er den nuværende assistenttræner, Allan Michaelsen, ikke inde i billedet til, siger Allan K. Pedersen.

Trods fyringen har Christian Andersen ingen planer om at lade sig pensionere som træner.

»Jeg har mod på mere,« siger han.

jan.jensen@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.