Fodbold: Viborg fyrer Søren Kusk

Superligaklubben Viborg FF har med øjeblikkelig virkning fyret cheftræner Søren Kusk.

Som ventet bliver det den svenske mirakelmager Benny Lennartsson, der overtager redningsaktionen i Viborg. Fredag offentliggjorde klubben, at den tidligere Lyngby-træner er ny cheftræner i den jyske klub. I første omgang gælder kontrakten til 30. juni 2003.

Efter lang tids dårlige resultater ligger Viborg sidst i den danske superliga med 23 point i 23 kampe. Der er tre point op til Køge på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Det har i det seneste par uger trukket op til sæsonens første trænerfyring i dansk fodbolds bedste række. Klubben har i foråret tabt tre kampe og spillet to opgør 0-0.

Søren Kusk kom til efteråret 2001, da Viborg fyrede Kim Poulsen på posten.

Benny Lennartsson blev kåret som Årets Træner i Danmark 1998 efter sine små mirakler i Lyngby, hvor han efter sin start i sommeren 1995 måtte arbejde under særdeles vanskelige forhold. Ud over at den nordsjællandske klub flere gange var ved at dreje nøglen om, mistede holdet i 1996/97-sæsonen 16 af 33 spillere.

Alligevel lykkedes det svenskeren at holde Lyngby fra nedrykning og skabe gode resultater. I sæsonen 1994/95 sluttede Lyngby som nummer fire, året efter som nummer ni, og i Benny Lennartssons sidste sæson hos de kongeblå blev det til en sjetteplads.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen