Fodbold: Guldbrøl i Parken

FC København-AaB 1-1 (0-1)

Parken eksploderede i noget, der lød som et guldbrøl, da sydafrikanske Elrio van Heerden i kampens sidste minut sikrede FCK 1-1 mod AaB.

Og det til trods for, at resultatet ikke sikrede FCK noget guld, men tværtimod bragte konkurrenterne fra Brøndby endnu tættere på inden sidste spillerunde på lørdag.

Det var de ligeglade med i Parken i går. Kampens forløb taget i betragtning var det da også et lille guldbrøl værd, at FCK stadig selv kan afgøre det hele.

Efter en dårlig kamp, hvor holdet endnu engang kom bagud på hjemmebane, var det et kæmpe københavnsk klimaks, at holde den evige konkurrent fra Brøndby på pointmæssig afstand.

Brøndbys scoringer i Valby sammenholdt med FCK-vanskelighederne med at skabe store chancer mod et stærkt AaB-forsvar var i 90 minutter ved at tegne skitsen til et utroligt sidste rundedrama, hvor målscoreren kunne være blevet afgørende.

Derfor var den larmende lettelse også en forståelig reaktion på Elrio van Heerden udplacering af Jimmy Nielsen i AaB's mål.

»Meget talte for, at vi ville tabe den kamp. Når man tager i betragtning, at vi spiller om Danmarksmesterskabet, var vores niveau uacceptabelt før pausen. Vi virkede rystede og kom for sent i stort set alle nærkampe. Men vi kom godt tilbage, og totalt set synes jeg, at uafgjort var fortjent,« konkluderede FCK's træner, Hans Backe, efter kampen.

Der blev åbnet op for Elrio van Heerdens første kamp i superligaen, fordi FCK-truppen har været hårdt ramt af skader og karantæner.

»Vi er ved at bevise, at man kan vinde et nationalt mesterskab uden at kunne spille med blot den samme stamme i hver kamp. Tværtimod er vores trup efterhånden helt fuldstændig tømt og brugt op,« sagde Hans Backe.

Spekulationer

Op til kampen havde der været spekuleret meget i AaB-spillernes manglende interesse i at vinde den, da det kunne betyde, at deres chancer for at komme i UEFA Cup'en ville forsvinde.

Og i den forbindelse var der observatører fra DBU på tribunerne til at vurdere, om kampen blev afviklet på en fair måde. Det gjorde den. Nordjyderne svarede igen på al spekulation med en solid holdindsats, der med lidt held havde givet en sejr.

»Det har været uforskammet, at der er blevet spekuleret i den slags. Det beviste indsatsen i dag, som spillerne fortjener stor hæder og ros for,« sagde AaB's træner, Erik Hamrén, efterfølgende.

Han var specielt tilfreds med sit holds første halvleg - og det med rette. AaB'erne var i lange perioder dominerende mod et svagt FCK-hold, der ikke mindst omkring Martin Albrechtsen på venstre back virkede usikkert.

Glimrende forsvarsspil

AaB's midterforsvar var - som i pokalfinalen - glimrende organiseret af de to nordmænd, Trond Andersen og Bård Borgersen, mens Rasmus Würtz, så længe hans skadede ankel tillod det, dominerede midtbanen.

Det blev til et par store chancer, inden Thomas Augustinussen kort før pausen headede Christian Lundbergs perfekte aflevering i nettet.

FCK's optræk til farlige situationer blev stort set alt sammen skabt af Alvaro Santos, der sammen med Lars Jacobsen var blandt de bedste på et hjemmehold, hvor Morten Bisgaard og Todi Jónsson ikke virkede skarpe nok til at deltage i guldspillet.

Michael Silberbauer havde svært ved at pege på, hvorfor FCK fik så store problemer.

»Jeg synes egentlig ikke, at vi virkede nervøse over kampens betydning. Motivationen var fin. Men vi spillede bestemt ikke prangende før pausen. Derimod synes jeg, at det var direkte uheldigt, at vi ikke fik udlignet noget før,« sagde Michael Silberbauer efterfølgende.

Jimmy Nielsen i AaB-målet stod imidlertid i vejen for meget, da FCK nærmest belejrede AaB's banehalvdel i en gang håndbold rundt om nordjydernes felt.

»Sådan vil det være, når man kommer foran herovre. FCK spiller for at blive mestre, så det ville være mærkeligt, om de ikke kunne presse os langt tilbage. Men jeg synes, at man kunne mærke, at de blev mere og mere pressede over situationen,« forklarede AaB-angriber David Nielsen.

Han glædede sig over det ene point, som stadig holder AaB inde i kampen om Royal League-pladserne, mens holdet får en UEFA Cup-plads, hvis FCK bliver mestre.

Det kan de selv afgøre, fordi de søndag havde det held, der skaber mestre.

benjamin.munk@jp.dk

FC København (4-4-2): Magnus Kihlstedt - Lars Jacobsen, Ole Tobiasen, Bo Svensson, Martin Albrechtsen - Michael Silberbauer, Christian Traoré, Morten Bisgaard (86. Elrio van Heerden), Jesper Bech - Alvaro Santos, Todi Jónsson (60. Martin Bergvold)

AaB (4-4-2): Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Trond Andersen, Bård Borgersen, Martin Pedersen - Thomas Augustinussen, Rasmus Würtz (54. Allan Gaarde), Martin Ericsson, Stefan Schmidt (90. Jacob Sørensen) - David Nielsen, Christian Lundberg (90. Jacob Krüger)

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen