Superligaen: Brøndby ødelagde fodboldfest i Århus

Søndag skulle have været en festdag i det århusianske. Med officiel stadionindvielse, marchband og hele 19.279 tilskuere på plads på Århus Stadion. Alligevel stjal gæsterne fra Brøndby værternes store dag. I en hårdt spillet kamp sørgede Ruben Bagger og Peter Madsen for en fortjent

2-1-sejr til sjællænderne. Dermed er AGF atter tilbage under nedrykningsstregen, mens de blå-gule fra vestegnen rykker fri af konkurrenterne i toppen af Superligaen.

Brøndby havde sine offensive esser, Peter Madsen og Mads Jørgensen tilbage i startopstillingen. Men træner Åge Hareide var stadig tvunget til ændringer. Målmand Mogens Krogh pådrog sig en fiberskade under opvarmningen, og tredjemålmanden Kim Drejs tog over. Hjemmeholdet havde anfører Anders Bjerre tilbage på den midtbane, der tog sig så fornemt ud i mandagens

4-1-sejr over AaB. Han afløste Scott Sellars, der sad ude med en skulderskade.

Men vigtigst af alt havde AGF den berømte tolvtemand med. 19.279 tilskuere - de

fleste inviteret til gratis fodbold - dannede en imponerende kulisse på Århus Stadion, der blev officielt indviet før kampen.

Sekundviseren var dog knap nået ud på sin anden omgang, før Brøndby lagde den første dæmper på festen. Dagens første indlæg mod mål var gæsternes.

Peter Madsen modtog bolden på kanten af feltet og lagde bolden smart til rette for angrebsmakkeren Ruben Bagger. Han kanonerede bolden fladt i nettet via indersiden af stolpen. Det fik skruet ned for lydstyrken på lægterne.

Mens de sidst ankomne tilskuere stadig ledte efter plads på tribunerne, fortsatte Brøndby belejringen af AGF-målet. Kampens første tyve minutter bød således på en vedvarende strøm af angreb gennem især AGF's højre forsvarsside, hvor Mattias Jonson havde let spil overfor Leon Andreasen.

AGF ville for lidt. Når de hvidblusede endelig fik bolden op på midtbanen, valgte de ofte i mangel på idéer at spille den helt tilbage til målmand Erik Boye. Den polske lejesvend Tomasz Mazurkiewicz var alene om at skabe ravage i gæsternes geledder.

Alligevel fik AGF udlignet i det 36. minut. Brøndby-målmand Kim Drejs løb ud for at sparke en lang aflevering væk. Men hans forkølede spark havnede for fødderne af Mazurkiewicz, der fra godt 25 meter trillede bolden i det tomme mål. Det blev polakkens sidste, vigtige aktion i kampen. Kort før halvlegsfløjt blev han sendt på skadestuen med en flænge i øret efter et møde med en Brøndby-albue.

Anden halvleg bød på mere dramatik. Brøndbys Mads Jørgensen måtte efter 51 minutter bæres fra banen, da han gik hårdt ind i en tackling. Og med to midtbaner, der begge savnede sin styrmand, blev der plads til flere angreb i begge ender.

Det kunne have endt med scoringer til både AGF og Brøndby. Men gæsterne var bedst til at udnytte blottelserne. I det 64. minut løb Peter Madsen således fra et noget passivt AGF-forsvar. Han driblede roligt uden om en fremadstormende Erik Boye og sendte bolden i det tomme mål.

Gæsterne kunne og burde have lukket kampen i minutterne, der fulgte efter 2-1-målet. AGF satsede fremad og åbnede op bagtil. Men en godt spillende Erik Boye og en enkelt gang overliggeren stod i vejen for afslutningerne.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen