Rangnick jubler over debut: Vi var bedre end forventet

Manchester United så i perioder forvandlet ud, da Ralf Rangnick søndag debuterede som manager med en sejr.

Artiklens øverste billede
Ralf Rangnick var imponeret af sit Manchester United-hold i opgøret mod Crystal Palace. - Foto: Phil Noble/Reuters

Forvandlingen var tydelig.

Manchester United gik pludselig aggressivt til værks i sit presspil, da klubben søndag slog Crystal Palace 1-0 i Premier League.

Nogen overraskelse var det dog ikke, at United ville komme til at spille, som de gjorde.

Tyske Ralf Rangnick, der er en af de store hjerner bag Red Bull-klubbernes gegenpressing-filosofi, har nemlig for få dage siden overtaget roret i den falmede storklub.

At transformationen skulle komme så hurtigt, var måske det mest overraskende.

- Jeg er meget glad for den måde, vi præsterede på. Særligt den første halve time var vores presspil helt exceptionelt. Det eneste, der manglede, var mål, siger Ralf Rangnick.

Han roser også sin defensiv for at holde kampen under kontrol, indtil Fred scorede sent i opgøret.

- Det vigtigste var, at vi ikke lukkede mål ind. Det er sådan noget som det, vi skal forbedre. Vi skal holde nullet, siger Ralf Rangnick, som kun havde haft én træning til at præsentere sine idéer for spillerne.

- Jeg var meget imponeret - vi gjorde det meget bedre, end jeg havde forventet, siger tyskeren.

Herhjemme kender vi gegenpressing-filosofien fra Brøndby, hvor Alexander Zorniger med stor effektivitet indførte overfaldsfodbolden, da han kom til klubben i 2016.

Helt grundlæggende handler filosofien om at sætte bolden på spil langt fremme på banen, genvinde kontrollen over den og så gå hårdt mod mål.

I England er Liverpool det tætteste, man kommer på filosofien. Jürgen Klopp implementerede det hårde presspil, da han kom til klubben i 2015.

Manchester United får brug for et kvalitetsløft i den resterende del af sæsonen. Klubben har således fået en sløj sæsonstart under den nu tidligere manager, Ole Gunnar Solskjær, og er placeret som sekser efter 15 kampe.

Arsenal kan overhale United med en sejr over kriseramte Everton mandag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen