Rangnick åbner for længere trænertjans i Manchester United

Ralf Rangnick vil ikke udelukke, at han fortsætter som manager i Manchester United længere end til sommer.

Artiklens øverste billede

Godt seks måneder får den 63-årige tysker Ralf Rangnick som manager for Manchester United.

Det afslørede klubben mandag, da den på sin hjemmeside præsenterede Rangnick som afløser for fyrede Ole Gunnar Solskjær.

Herefter er det planen, at Rangnick fortsætter i klubben som konsulent, men han afviser ikke, at han kommer til at anbefale sig selv som manager i næste sæson.

- Vi har ikke snakket om, hvad der sker til sommer. Lige nu er jeg helt klar over, at de måske leder efter en ny manager.

- Hvis de spørger om min mening, og hvis alt går godt, og vi udvikler holdet, så laver jeg måske samme anbefaling til bestyrelsen, som jeg to gange gjorde i RB Leipzig. Jeg anbefalede dem, at det måske ville være en god idé at fortsætte med mig i et år, siger Rangnick ifølge Reuters.

Den tidligere RB Leipzig- og Hoffenheim-træner blev fredag præsenteret på et pressemøde, hvor han kaldte Manchester United en af verdens største klubber.

Trods sin størrelse har Manchester United dog ikke vundet det engelske mesterskab siden 2013 og ligger aktuelt nummer syv i Premier League.

Rangnick er kendt som en træner, der vil have sit hold frem ad banen, men der skal først og fremmest strammes op defensivt, fastslår han.

- Det store mål for mig er at bringe mere balance ind i holdet. Vi indkasserede to mål i går, og samlet set har holdet indkasseret to mål per kamp.

- Det er for meget. For mig er fodbold at mindske chancen for tilfældigheder, siger Rangnick.

Den erfarne tysker mener, at Manchester United blandt andet har kæmpet i de senere år på grund af for mange og uensartede udskiftninger, siden Alex Ferguson gik på pension i 2013.

- Det er ikke usædvanligt (med nedgang, red.) efter en lang periode med succes. Klubben har brug for at finde en ny vej.

- Klubben har ikke haft nogen kontinuitet i sine indkøb af spillere og i at holde sig til klubbens dna. Bestyrelsen og jeg har samme syn på fremtiden. Det er vigtigt ikke at skifte for meget ud i ledelsen.

Vikaren Michael Carrick stod i spidsen for holdet i torsdagens 3-2-sejr over Arsenal. Rangnick debuterer mod Crystal Palace søndag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen