Egyptisk VM-ambassadør: Homoseksualitet skal bekæmpes

Tidligere stjernespiller Mohamed Aboutrika opfordrer til, at tv-kanal ikke viser billeder fra LGBT-kampagner.

Artiklens øverste billede
Mohamed Aboutrika mener, at man bør stå imod over for fænomenet homoseksualitet. Foto: Hussein Sayed/Ritzau Scanpix

I oktober udtrykte VM-arrangøren Qatar over for Dansk Boldspil-Union (DBU), at alle - også homoseksuelle - er velkomne til næste års VM, men den holdning er i hvert fald ikke afstemt med den egyptiske VM-ambassadør Mohamed Aboutrika.

Den tidligere fodboldstjerne, der regnes blandt de bedste afrikanske spillere nogensinde, giver i et interview på tv-kanalen BeIN Sports udtryk for, at homoseksualitet bør bekæmpes.

- Vores rolle er at stå imod over for fænomenet homoseksualitet, da det er en farlig ideologi, der er blevet ækel, og folk skammer sig ikke over det længere.

- De vil fortælle dig, at homoseksualitet er en menneskeret. Nej, det er ikke en menneskeret, det er faktisk imod menneskeheden, siger Mohamed Aboutrika.

Det siger han med henvisning til kampagner, der støtter LGBT, i forbindelse med fodboldkampe, som man eksempelvis ser det i Premier League.

- Man skal være opmærksom og forsigtig, fordi sporten kommer hjem i alle stuer, siger Aboutrika.

Derfor opfordrer han også til, at BeIN Sports holder sig fra at vise livebilleder fra optakt før Premier League-kampene for at forhindre budskabet i at blive spredt.

- Jeg håber, at BeIN Sports først viser kampene, når dommeren fløjter kampen i gang, så man undgår alt LGBT-relateret, lyder det fra egypteren.

Aboutrika støtter VM i Qatar som ambassadør for ”Supreme Committee for Delivery & Legacy”.

Den 43-årige Mohamed Aboutrika spillede på landsholdet fra 2001 til 2013 og var med til at vinde Africa Cup of Nations i 2006 og 2008.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen