AGF-chef før skæbnekamp: Vi lader os ikke stresse

AGF's målsætning er på spil mod Silkeborg fredag, men sportschef Stig Inge Bjørnebye har det lange lys på.

Dramaet er tydeligt.

AGF går fredag på vinterpause med enten ét, fire eller syv point op til sin målsætning, som er at kvalificere sig til mesterskabsspillet for de seks bedste i Superligaen.

Forskellen er enorm, men sportschef Stig Inge Bjørnebye begrænser sig til at betegne hjemmekampen mod den direkte konkurrent Silkeborg IF som ”meget vigtig”.

- Men jeg vil som sportschef ikke gå ud og kræve en sejr. Det er helt unødvendigt. Vores fokus er at udvikle holdet over tid, og det har ikke ændret sig ikke i denne uge. Vi lader os ikke stresse, siger nordmanden.

Der resterer blot fem runder af grundspillet efter kampen mod Silkeborg, men selv en potentiel afstand på syv point rokker ikke ved AGF’s målsætning eller fokus hen mod transfervinduet.

- As long as it lives, siger Bjørnebye med ro i stemmen.

- På sigt er vores ambitioner større end det. Men jeg har respekt for, at vi skridt for skridt bygger oven på vores fundament efter en sommer med mange udskiftninger.

- Jeg kender mekanismerne. Man spiller ikke et hold sammen på en eller to måneder. Men vi ser stærkere og stærkere ud. Vi ligner mere et hold nu og er ved at opbygge en stærk kultur. Vi har en klar retning med tydelige krav og forventninger til hinanden, siger Bjørnebye.

AGF sagde farvel til næsten et halvt hold af bærende profiler i sommer og fik en skrækkelig sæsonstart med sølle tre point i syv kampe samt en pinlig europæisk exit mod nordirske Larne FC.

17 point i de seneste 9 kampe vidner til gengæld om klar fremgang.

- For mig beviser det, at vi har været dygtige til at have fokus på os selv i en vanskelig sæson.

- At vi skal stole på den retning, vi har. Der vil altid være svingninger, og de medfører mange meninger, bevægelser og støj omkring klubben. Men det er fint, for det lever vi af. Vi værdsætter det faktisk.

- Men vi arbejder hårdt videre mod det niveau, som klubben bør være på, uanset hvad der bliver sagt og skrevet. Vi kan være stolte af, hvem vi er, og hvad klubben er, siger Bjørnebye.

Med blot 14 scorede mål i 16 kampe er AGF’s udfordringer åbenbare. Sportschefen vil dog ikke garantere, at han henter nye offensivspillere ind i januar.

Der er generelt lagt op til et stille vindue med begrænset graven efter guld.

- Det bliver ikke noget Klondyke. Vi er fornøjet med truppen. Den er sat godt sammen, og der er masser at arbejde med, siger Bjørnebye.

Med Patrick Mortensen på skadeslisten investerede AGF i sommer i topscoreren fra den slovakiske liga, Dawid Kurminowski.

Den 22-årige polak har lavet ét mål i 12 ligakampe og spiller kun sporadisk, efter at Mortensen er kommet i omdrejninger.

- Han kom ind på et hold, der var sårbart og ikke sammenspillet, så det var en svær start for ham. Men I skal nok få ham at se.

- Dawid viser ekstreme kvaliteter til træning og i reserveholdskampe, så vi har en stor tro på ham. Han arbejder stenhårdt og professionelt, og han udviser stor tålmodighed, så han skal nok lykkes, siger Bjørnebye.

AGF og Silkeborg dyster fredag fra klokken 19.00.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen