Brøndby-træner nedtoner manglende clean sheets

At Brøndby oftest lukker mål ind betyder ikke nødvendigvis noget i forhold til at få point, siger træneren.

Artiklens øverste billede
Torsdag aften kom Brøndby ellers foran 1-0 i hjemmekampen mod Lyon, men endte med at tabe 1-3, efter at franskmændene scorede tre mål på 19 minutter i anden halvleg. Præstationen vækker trods resultatet langt hen ad vejen tilfredshed hos Niels Frederiksen. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I hele 84 procent af Brøndbys kampe i denne sæson er der blevet scoret mod de danske mestre.

Kun i fire af foreløbigt 25 kampe i alle turneringer har Niels Frederiksens tropper holdt buret rent, men den noget bekymrende statistik tager cheftræneren med ro.

Han påpeger, at Brøndby har spillet en række svære kampe i Europa League mod klubber som Salzburg, Rangers og Lyon.

- Jeg er bare nødt til at sige, at hvis vi tager de otte af de 25 kampe, er det mod nogle hold, der spiller med nogle helt andre forudsætninger, end vi gør.

- Hvis vi skulle kunne skabe et clean sheet mod et af de hold, ville det være tæt på en sensation. Så de otte kampe kan du i hvert fald tage bort, og hvis du så kigger på vores seneste otte-ni kampe i Superligaen, er vi det hold, som har skrabet allerflest point sammen.

- Så vi er faktisk ret godt tilfredse, og vi synes faktisk, vi har præsteret. Clean sheets betyder jo ikke en skid i forhold til at få point nødvendigvis, så vi er egentlig ret godt tilfreds med det, vi har leveret i både Europa og i Superligaen, siger Niels Frederiksen.

I 3F Superligaen har Brøndby 27 point efter 16 runder, mens det i Europa League blot er blevet til to point i fem kampe.

Torsdag aften kom Brøndby ellers foran 1-0 i hjemmekampen mod Lyon, men endte med at tabe 1-3, efter at franskmændene scorede tre mål på 19 minutter i anden halvleg.

Præstationen vækker trods resultatet langt hen ad vejen tilfredshed hos Niels Frederiksen.

- Jeg synes egentlig, at vi spillede vores bedste europæiske kamp, hvis jeg vurderer det på helheden. Vi skabte mere, end vi har gjort i nogen af de andre kampe, og det var ovenikøbet mod det klart bedste hold i puljen.

- Men vi må også sige, at i de helt afgørende situationer viste Lyon noget ekstra kvalitet. Skal man vinde sådan en kamp, skal vi spille fuldstændig perfekt uden at lave nogen fejl. Vi var tæt på, synes jeg, men alligevel et eller andet sted lidt langt fra, erkender cheftræneren.

En af Brøndbys bedste mod Lyon var Andreas Bruus, der særligt i første halvleg var involveret i flere gode aktioner offensivt og lukkede fint af bagud.

Den 22-årige wingback er ikke i tvivl om, at Brøndby-truppen lærer rigtig meget af europæiske kampe som den mod Lyon, selv om sejrene udebliver.

- Helt klart. Vi lærer jo af niveauet, og at det går hurtigere, og at det er bedre spillere og hold. Vi har snakket om, at vi skal tage det med over i Superligaen, så vi kan holde et højere niveau og have mere intensitet i kampene.

- Jeg synes også, vi har vist, at vi har taget de ting med over i Superligaen og har været stabile over længere tid, så vi lærer helt klart en hel del af at spille de her kampe, siger Bruus.

I 3F Superligaen har Brøndby gjort rent bord i sine seneste fem kampe og kan søndag kravle op på tredjepladsen ved at slå Randers på hjemmebane i efterårssæsonens sidste spillerunde.

Trods nederlaget til Lyon kan Brøndby stadig nå tredjepladsen i Europa League-gruppen, som giver adgang til gruppespillet i lillebrorturneringen Conference League efter nytår, men det kræver fuld gevinst i den sidste gruppekamp ude mod Sparta Prag 9. december.

Slutteligt er Brøndby også stadig med i Sydbank Pokalen, hvor der den 5. og 12. december venter to kvartfinalebrag mod FC Midtjylland.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen