Uruguay sejrer stort i dramatisk Copa America-kamp

Dommeren brugte videohjælp i Uruguays storsejr over Ecuador i holdenes første kamp i Copa America.

Den 15-dobbelte Copa America-mester, Uruguay, kom godt fra start i den sydamerikanske fodboldturnering for landshold med en 4-0-sejr over Ecuador.

Uruguays to angrebsstjerner Luis Suarez og Edinson Cavani stod for to af holdets mål i en hårdt spillet kamp.

Nicolas Lodeiro scorede Uruguays første mål efter blot seks minutter af opgøret. Kantspilleren tæmmede et indlæg fra Suarez, lobbede den en gang over Ecuadors forsvarspiller og lagde den ind bag Alexander Dominguez i målet.

20 minutter senere blev ondt værre for Ecuador, da højreback Jose Quinteros fik rødt kort, efter at dommeren Anderson Daronco havde fået hjælp fra videodommerne.

Herfra grundlagde Uruguay sejren i første halvleg, da først Cavani med et saksespark scorede til 2-0, og senere gjorde Suarez det til 3-0, da han ved bagstolpen bankede bolden i mål efter et hjørnespark.

Ecuador kom aldrig igen, og ydmygelsen blev total i anden halvleg, da forsvarsspilleren Arturo Mina scorede i eget net til 4-0.

Uruguay fører dermed gruppe C i turneringen. Gruppens andre to hold, Japan og Chile, spiller natten til tirsdag dansk tid.

I gruppe B spillede Paraguay 2-2 med Qatar efter at have været foran 2-0.

Oscar Cardozo bragte Paraguay i front i første halvleg, og i anden halvleg fordoblede Derlis Gonzalez Paraguays føring.

Målet vækkede qatarerne, hvor først Almoez Ali reducerede til 1-2, og med under et kvarter igen udlignede Boualem Khouki til slutresultatet 2-2.

Qatar er med i den sydamerikanske turnering, fordi holdet har fået en invitation af turneringsledelsen. Det samme gælder for Japan.

Det skyldes, at der blot deltager ti sydamerikanske lande i turneringen. Da ledelsen gerne vil have tre grupper med fire hold i hver gruppe, er den nødsaget til at invitere hold fra andre kontinenter med hvert år.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen